Zlatan Ibrahimovic

Satte mekleren på plass etter Ikea-hets

Fotballstjerna Zlatan Ibrahimovic om det amerikanske kultursjokket.

BORTE BRA, HJEMME BEST: Selv om Zlatan Ibrahimovic (37) har flyttet til USA, viser fotballproffen tydelig hvor han egentlig hører hjemme. Foto. NTB Scanpix
BORTE BRA, HJEMME BEST: Selv om Zlatan Ibrahimovic (37) har flyttet til USA, viser fotballproffen tydelig hvor han egentlig hører hjemme. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er vanskelig å så tvil om at svenske Zlatan Ibrahimovic (37) er en av verdens beste fotballspillere. Han har fått en rekke priser for sine spenstige ferdigheter, som har gjort ham enda mer ettertraktet.

37-åringen har spilt i en rekke klubber opp gjennom sin aktive karriere, og holder for tida til i California - der han spiller for Los Angeles Galaxy. Når han ikke er på jobb, tilbringer han tid med samboeren Helena Seger (48) og deres to felles sønner, Maximilian og Vincent.

Familien trenger trolig aldri å bekymre seg for økonomien i USA, og er kjent for å leve litt av et luksusliv. Flere kilder hevder han er god for godt over en milliard norske kroner, med en årslønn på godt over 300 millioner kroner. Derfor hadde det vært nærliggende å tro at hjemmet deres utelukkende besto av designmøbler og luksuriøse materialer.

Ikea-fan

Den gang ei, kunne Zlatan selv avsløre i et intervju med Major League Soccer (MLS) i Los Angeles. Foran et publikum ble han spurt ut om både det ene og det andre, men da han begynte å prate om en av Sveriges største eksporter - møbelkjeden Ikea - var det mange som måtte trekke på smilebåndene.

Da paret flyttet til USA ønsket de seg nemlig aller helst en bolig som allerede var møblert. Det ble ingen enkel sak å oppdrive.

- Jeg sa til min kjære at hun måtte kjøpe et møblert hjem. Det finnes ikke, sa hun, og da sa jeg at vi bare kunne dra og kjøpe alt på Ikea, humret han fra scenen, og fortsatte:

SAMBOERE: Zlatan Ibrahimovic, og Helena Seger har vært sammen siden 2001. Foto: AP Photo/Francois Mori
SAMBOERE: Zlatan Ibrahimovic, og Helena Seger har vært sammen siden 2001. Foto: AP Photo/Francois Mori Vis mer

- Da sa eiendomsmekleren: «Men rike mennesker går da ikke på Ikea». Da svarte jeg: «Nei, men intelligente mennesker gjør det», liret Zlatan av seg, til rå latter fra salen, ifølge Expressen. Det kom derimot aldri fram om han hadde skrudd opp møblene på egen hånd.

Det er ikke kjent hvor i Los Angeles han og familien har slått seg til ro. Expressen lagde en sak på Ibrahimovics hemmelige luksusliv i storbyen i september, altså en god stund etter at han flyttet dit.

- Han har vært veldig forsiktig. Vi vet ikke hvor han bor, og vi har heller ikke sett Helena og barna, uttalte Los Angeles Times-journalist Kevin Baxter til den svenske avisa den gang, for å symbolisere akkurat hvor privat svensken faktisk er.

I BAKGRUNNEN: Helt siden paret flyttet til Los Angeles har de holdt en lav profil. Her er Helena Seger fotografert på tribunen under en kamp i Paris i 2015. Foto: NTB scanpix
I BAKGRUNNEN: Helt siden paret flyttet til Los Angeles har de holdt en lav profil. Her er Helena Seger fotografert på tribunen under en kamp i Paris i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hemmelig luksusliv

I motsetning til eksempelvis David Beckham og Steven Gerrard, som tidvis snakker løst og fast om privatlivet sitt til mediene, har svensken holdt tett. Hans privatliv ble hakket mer eksponert da han bodde i Paris, hvor familien ofte ble fanget av fotografenes linser både på kamp og rundt om i gatene.

Det kan derfor hende at den nye strategien hans er en slags motreaksjon på akkurat dette.

Selv om han tidvis legger ut bilder i sosiale medier, er det sjelden barna og samboeren lar seg avbilde. Stort sett legger han ut sponsede innlegg, som han trolig tjener en god slant på.

Vis mer Vis mer

De få gangene fotballspilleren og familien fotograferes utenfor fotballsammenheng, er det lett å se at de har nok å rutte med. Hauger med Louis Vuitton-bagasje, som ofte inneholder designklær, er standard for ham og en rekke andre profilerte fotballspillere.

Han lar derimot ikke pengene gå ham til hodet, og forsøker å leve et normalt liv - etter forholdene - om vi skal tro ham selv.

- Jeg må hele tida ta barna til trening og skole, det er mye som skjer. Jeg orker ikke å være med lagkameratene etter treningen, det holder å se dem på trening, sa han til Svenska Dagbladet for en stund siden.

I samme intervju la Ibrahimovic til at han liker å koble av med å spille tv-spill når han først har litt fritid. Atleten mener at det er en god måte å slappe av på når man er så aktiv som han er.

- Når man kommer opp på profesjonelt nivå, så trener, spiser og sover du (...) Før spilte jeg mye fotballspill. Nå er det mye skytespill og «Battlefield». Krigsspill, det liker jeg. «FIFA», det liker jeg ikke, innrømmet han.

Nektet å svare

Det var på starten av 2000-tallet at fotballspilleren møtte Helena Seger for første gang. I et intervju med magasinet Fashion Beans i 2017 ville ikke Zlatan fortelle hvem som sjekket opp hvem.

- Hvis jeg svarer på det, kommer jeg i alvorlige problemer. Det er to forskjellige versjoner: Den ene hvor jeg sjekker opp henne, den andre er at hun sjekket opp meg. Vi sier aldri hva som er sant, vi sier at det er 50-50, sa han i intervjuet, og la til:

- Mest sannsynlig er det nok jeg som jaktet på henne. Men fortell ikke til henne at jeg har sagt det til deg, sa svensken.

Helena Seger har i et tidligere intervju med Elle fortalt om hvordan hun møtte den da 21 år gamle fotballspilleren i Malmø.

- Da vi møttes hadde han feilparkert sin Ferrari ved siden av min Mercedes. Jeg var i dårlig humør og krevde at han skulle flytte bilen. Jeg tror han ble trigget av oppførselen min, sa hun i intervjuet.

Fotballproffen har gitt ut boka «Jeg er Zlatan», der han også beskriver litt av det som skjedde:

- Hun var ikke bare vakker. Hun hadde en holdning. Hun var eldre og spennende. Jeg forhørte meg om henne. Hvem er hun, skrev han i boka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer