Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Satte ned foten: - Bristepunkt

Tidligere i år slo kronprinsparet hardt ned på ryktene om skilsmisse.

GIFT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er fortsatt godt gift, selv om en rykteflom tidligere i år sa at ekteskapet gikk mot slutten. Foto: Shutterstock / NTB
GIFT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel er fortsatt godt gift, selv om en rykteflom tidligere i år sa at ekteskapet gikk mot slutten. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år sto kronprinsesse Victoria (45) og prins Daniel (49) i midten av ryktestormens øyne. Det verserte nemlig rykter på sosiale medier om at ekteskapet deres var på vei mot slutten.

Ryktene ble imidlertid raskt slått ned på av kronprinsparet selv.

Det er ikke første, og trolig heller ikke siste gang, det verserer diverse rykter om de kongelige, og vanligvis pleier ikke kongefamilier å kommentere ordene som spinner rundt.

Til tross for det gikk kronprinsparet denne gangen ut offentlig, med et ønske om å gjøre det helt klart at ryktene ikke stemmer.

«Normalt kommenterer vi ikke på rykter og spekulasjoner. Men for å beskytte vår familie så ønsker vi å gjøre det klart en gang for alle at de ryktene som spres er helt uten grunn», sto det blant annet i kommentaren som ble publisert på Instagram.

I programmet «Året med kongefamilien», som går på svenske SVT, utdyper det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren hvorfor kongefamilien akkurat denne gangen valgte å gå ut og avkrefte ryktene.

Det skriver Svensk Damtidning.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

- Det holdt på i omtrent 14 dager. Da kom vi til en form for bristepunkt hvor vi merket at disse ryktene, disse falske ryktene, som framfor alt var i sosiale medier, de fikk en ny spinn og roet seg ikke ned, forklarer informasjonssjefen i programmet, ifølge avisa.

- Da valgte vi å gå ut med en offentlig avkreftelse fra kronprinsparet. Hensikten med det var jo å sette en stopper for disse falske ryktene, og naturligvis verne om familien, fortsetter hun.

Tilbake i april uttalte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at det er svært sjelden kongelige går ut og dementerer rykter på den måten.

- Det tyder på at det svenske kronprinsesseparet virkelig har fått føle på ryktespredningen rundt ekteskapet, og at de så seg nødt til å kommentere dette, uttalte hun da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer