Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vanessa Laine Bryant:

- Savner deg så mye

Deler hyllest til sin avdøde ektemann, Kobe Bryant.

MINNES EKTEMANNEN: Vanessa Bryant delte onsdag to innlegg i anledning ektemannen Kobe Bryants bortgang. Foto: NTB Scanpix
MINNES EKTEMANNEN: Vanessa Bryant delte onsdag to innlegg i anledning ektemannen Kobe Bryants bortgang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Førstkommende søndag har det gått to uker siden basketballikonet Kobe Bryant (41), dattera Gianna (13) og sju andre personer omkom i en helikopterulykke i delstaten California.

Dødsulykken har skapt reaksjoner verden over, og etterlatt flere i sorg over tapet av sine nærmeste.

Basketballikonet var gift med Vanessa Bryant (37), og bare noen dager etter ektemannen og datteras bortgang uttalte hun seg om sorgen i et innlegg på Instagram.

Minnes ektemannen

Onsdag deler Bryant nok et innlegg om ektemannen på Instagram. Innlegget viser et bilde av 41-åringen som smiler mot kamera.

- Savner deg så mye, savner at du sier: «Bonjourno principessa/reina», skriver Bryant til innlegget og legger ved emneknaggene #denbestepappaen #kjekk #søt #morsom #tullete #kjærligektemann.

Seinere på dagen delte Bryant enda et innlegg på Instagram, men denne gangen en samling av videosnutter av gamle intervjuer gjort med ektemannen av Extra TV.

Se dette innlegget på Instagram

❤️

Et innlegg delt av Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant)

I videoklippene deler blant annet den avdøde firebarnsfaren detaljer om seg selv, sin første jobb og hans frykt for bier. Når han blir spurt om hva slags kallenavn døtrene har for han, svarer han:

- De kaller meg bare pappa.

Bryant blir også spurt om hvem han ser på som sin beste venn, hvorpå han svarer: «kona mi».

Extra TV fikk raskt med seg videoen og kommenterte følgende:

- Sender dere all vår kjærlighet.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

- Varmet hjertet mitt

Innlegget kommer bare kort tid etter at Bryant delte et illustrasjonsbilde av sin avdøde datter, Gianna, på Instagram.

Illustrasjonsbildet viste Gianna som fulgte i farens fotspor som basketballspiller for Los Angeles Lakers. På bildet har dattera på seg en basketballtrøye med farens nummer, «24».

«Å se min vesle jente smile og være glad igjen med en basketball under armen, pakket inn i kjærlighet varmet hjertet mitt», skrev Bryant til bildet.

Som tidligere nevnt brøt Bryant stillheten om tapet av sine kjære i et innlegg på Instagram noen få dager etter dødsulykken. Den gang innledet hun med å takke alle som hadde vist familien støtte og kjærlighet i den vanskelige tida.

«Det finnes ikke ord som kan beskrive vår smerte akkurat nå. Jeg finnet trøst i å vite at Kobe og Gianna visste hvor høyt de var elsket. Vi var utrolig velsignet for å ha dem i livene våre. Jeg skulle ønsket at de var her sammen med oss for alltid. De ble tatt fra oss så altfor tidlig.», var noe av det Bryant skrev.

EKTEPAR: Vanessa og Kobe Bryant giftet seg i 2001, og sammen fikk de fire barn. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: Vanessa og Kobe Bryant giftet seg i 2001, og sammen fikk de fire barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Jeg vet ikke hva våre liv vil bringe oss videre, og det er helt umulig å forestille seg et liv uten dem. Men hver dag når vi våkner, kjemper vi videre fordi Kobe og veslejenta vår, Gigi, lyser opp våre veier.», fortsatte hun.

Før dødsulykken fant sted hadde basketballikonet nettopp blitt far for tredje gang. Parets yngste datter ble født forrige sommer, den fjerde av fire døtre paret har fått sammen.

RØRENDE: Flere artister hyllet Kobe Bryant under årets Grammy Awards, som i tradisjonen tro foregikk i Staples Center, hvor Bryant spilte basketball for LA Lakers i tyve år. Vis mer

Ulykken

Det er snart to uker siden at helikopteret med totalt ni personer om bord styrtet i Calabasas i California.

Etter dødsulykken har det blitt kjent at værforholdene på tidspunktet var såpass vanskelige at politiets helikoptre var underlagt flyforbud. Forrige uke uttalte Den amerikanske havarikommisjonen at helikopterpiloten fikk innvilget spesialklarering til å fly minutter før ulykken inntraff.

På grunn av tjukk tåke, ba piloten om tett oppfølging fra flyoperatører underveis. På tidspunktet fløy piloten for lavt til at operatørene kunne bistå, og ble bedt om å fly høyere.

Minutter seinere ble signalet brutt, og helikopteret styrtet.

Kobe Bryant regnes som én av de aller største innen basketball sammen med stjerner som LeBron James, Magic Johnson, Michael Jordan og Shaquille O'Neal.