Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Scarlett Johansson og Ivanka Trump:

Scarlett i strupen på Ivanka Trump: - Uinspirerende og feigt

Ivanka Trumps verdensomtalte intervju får kritikk fra uventet hold. 

KRITIKK: Scarlett Johansson er en av Hollywoods mest vellykkede skuespillere. Hun er også politisk engasjert, noe hun viste klart gjennom valgkampen. Hun støttet Clinton, og går nå ut mot presidentens datter, Ivanka Trump, og kaller henne feig. Foto: NTB Scanpix
KRITIKK: Scarlett Johansson er en av Hollywoods mest vellykkede skuespillere. Hun er også politisk engasjert, noe hun viste klart gjennom valgkampen. Hun støttet Clinton, og går nå ut mot presidentens datter, Ivanka Trump, og kaller henne feig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka skapte Ivanka Trump (35) overskrifter verden over, da hun stilte til et intervju med CBS for å snakke om sin rolle i presidentfarens administrasjon.

Trump-dattera har en ulønnet stilling som rådgiver for faren, og er blitt beskyldt for å ha en sterk påvirkningskraft i administrasjonen. Da reporteren valgte å spørre om hun ser på seg selv som medskyldig, svarte hun at hun ikke visste hva ordet betyr.

- Frasen «medskyldig»... at Jared og Ivanka er skyldige i det som skjer i Det hvite hus. Hva føler du om det? Det har vært både artikler og parodier om det, spurte journalist Gayle King.

- Jeg vet ikke hva det betyr å være medskyldig, men jeg håper at tiden vil vise at jeg har gjort en god jobb og mye viktigere; at pappas administrasjon blir den suksessen jeg vet den blir, forklarte Trump.

- Tja

En av dem som har reagert på dette er Hollywood-stjerna Scarlett Johansson (32), som i en tale går sterkt ut mot det presidentdattera fortalte i intervjuet. Stjerna mener Trump ikke bruker makten sin som kvinne godt nok.

Nettsteder som Variety og Fortune har omtalt saken. Den har i tillegg blitt hyperaktuell fordi Johansson for et par uker siden parodierte kjendisdattera i det populære humorprogrammet «Saturday Night Live».

Sketsjen var en falsk parfymereklame, for en duft med navn «Complicit». Det er samme ord som Trump selv ikke klarte å forklare i CBS-intervjuet. Johanssons parodi kritiserte også presidentdattera for sin fraværende stemme i kamp for likestilling og kvinners rettigheter. Humorinnslaget ble avsluttet med følgende sitat:

«Complicit. Duften for kvinnen som kunne stoppet alt dette, men valgte å la være».

Da skuespilleren gjestet den åttende Woman of the World-konferansen i New York tidligere denne uka, ble parodien og det famøse intervjuet et tema. Da valgte skuespilleren å sparke hardt fra seg.

- Jeg tenkte bare at «Tja, det der var styrkende». Om du tar din jobb som en offentlig talsperson, må du faktisk tale offentlig, sa hun fra scenen.

Johansson refererer til delen av intervjuet der Trump poengterte at hun skulle ta opp alle kampsakene sine med faren, men at det ville skje privat. Hun mente det ikke var effektivt å hele tida snakke offentlig om alt man er uenig i.

- FEIGT: Scarlett Johanssen er blant verdens mest kjente skuespillere. sparker hun hardt mot presidentdattera. Foto: NTB Scanpix
- FEIGT: Scarlett Johanssen er blant verdens mest kjente skuespillere. sparker hun hardt mot presidentdattera. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johansson mener selv at man ikke kan gjøre en forskjell uten å markere seg offentlig.

- Det er et så gammeldags konsept at man som kvinne, for å ha makt, ikke kan virke engasjert. Faen ta det, det er er så gammeldags. Det er uinspirerende og faktisk skikkelig feigt, uttalte hun.

Demonstrerte offentlig

Ivanka Trump har verken kommentert oppstyret rundt CBS-intervjuet eller Johanssons kritikk ennå. «Ghost World»-skuespilleren har flere ganger tidligere vist sin misnøye med det republikanske partiet og president Donald Trump.

I kjølvannet av valget ble den mye omtalte kvinnemarsjen i Washington D.C. arrangert, der hundretusenvis av demonstranter fylte gatene for å vise sin avsky mot presidentinnsettelsen som foregikk dagen i forveien.

Der holdt Johanssen en følelsesladd tale. Hun var blant annet innom kvinners råderett til egen kropp, og hvorfor hun ikke på nåværende tidspunkt kan støtte presidenten.

«Lost in Translation»-stjerna åpnet talen sin med en setning som virkelig fikk publikum til å høre etter.

- «Har du vært hos gynekologen ennå?» Det var spørsmålet moren min stilte meg som 15-åring, da jeg informerte henne om forandringer i kroppen min, sa skuespilleren i appellen sin.

Da Johansson var 15, besøkte hun en av klinikkene til Planned Parenthood, en velkjent kjede med klinikker som fokuserer på kvinnelig helse. Donald Trump sverget gjennom valgkampen sin å kutte offentlige midler til Planned Parenthood, noe som har fått enkelte til å rase.

PÅ ÉN BETINGELSE: Skuespiller Scarlett Johansson har vakt oppsikt med denne talen til Trump. Video: CNN Vis mer

- President Trump, jeg stemte ikke på deg. Når det er sagt, respekterer jeg at du er den påtroppende presidenten og jeg vil gjerne støtte deg. Men før det skjer, må jeg be deg om å støtte meg, min søster og min mor. Støtt min datter, som på grunn av avtalene du har inngått kanskje må vokse opp i et land som går bakover, sa hun i appellen.

Johansson var ikke den eneste som gikk hardt ut under demonstrasjonen.

Nærmere 500 000 dukket opp for å demonstrere. Flere kjente talere var til stede, og blant dem var Madonna - som flere ganger det siste året har markert seg som Trump-motstander.

HARDT UT: Madonna snakket klart og tydelig under kvinnemarsjen i Washington. I klippet banner Madonna, noe som ble for mye for CNN. De har imidlertid fjernet reaksjonen sin og sensurert banningen i dette klippet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, NTB Scanpix Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!