Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

James Franco, Scarlett Johansson:

Scarlett Johansson i hardt vær etter angrepet på James Franco

Anklages for dobbeltmoral.

HYKLERSK? Scarlett Johansson angrep James Franco i en tordentale under lørdagens kvinnemarsj i Los Angeles. Nå får hun selv kritikk. Foto: NTB Scanpix
HYKLERSK? Scarlett Johansson angrep James Franco i en tordentale under lørdagens kvinnemarsj i Los Angeles. Nå får hun selv kritikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under lørdagens kvinnemarsj i Los Angeles, var det en tydelig oppskaket Scarlett Johansson (33) som stilte seg foran den enorme folkemassen for å holde tale.

Kvinnemarsjen i filmbyen var ett av mange arrangementer som ble holdt i forbindelse med ettårsdagen for Donald Trumps innsettelse som president.

TIME'S UP: Scarlett Johansson under kvinnemarsjen i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
TIME'S UP: Scarlett Johansson under kvinnemarsjen i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I talen gikk Johansson blant annet hardt ut mot skuespiller James Franco (39), som den siste tida er en av mange som er blitt anklaget for seksuell trakassering i Hollywood.

Nå kritiseres derimot Scarlett Johansson selv, som ved flere anledninger både har arbeidet med, og forsvart filmregissør Woody Allen (82). Dette til tross for at 82-åringen i en årrekke har vært anklaget for seksuelt misbruk av sin egen datter.

Tordentale

Ifølge Paper MAG hjalp Mila Kunis (34) sin medsøster Johansson opp på scenen, hvor «Black Widow»-stjerna holdt sin forrykende tale:

- Jeg er forvirret. Hvordan kan en person stå offentlig fram og støtte en organisasjon som hjelper og støtter opp om ofre for seksuell trakassering, mens han privat utnytter maktesløse mennesker, sa Johansson fra scenen, til stor jubel fra de oppmøtte.

Deretter fortsatte hun:

- Forresten, jeg vil ha tilbake nåla mi!

Nåla filmstjernen sikter til, er «Time's Up»-nåla Franco brukte på jakkeslaget sitt under Golden Globe-utdelingen nylig. Det bekreftet Johanssons representant til LA Times etter talen.

Flere reagerte for øvrig på at Franco brukte nåla, ettersom han angivelig skal ha utnyttet maktposisjonen sin overfor flere kvinner. ​

Ikke uttalt seg

Men kritikken mot Johansson omhandler altså en helt annen sak.

Det har nemlig, som nevnt, i mer enn 20 år vært kjent at Woody Allen er anklaget for å ha seksuelt misbrukt sin egen datter, selv om dette aldri er bevist.

Etter at Woody Allens datter, Dylan Farrow (32), nok en gang har fortalt sin historie i tv-programmet «CBS This Morning» i forrige uke, og i lys av kampanjer som «Time's Up» og «Me Too», har anklagene fått ny oppmerksomhet.

Etter Johanssons tordentale lørdag, har flere kritisert skuespilleren for å være hyklersk. Skuespilleren har selv spilt i tre av Woody Allens (82) filmer, men i motsetning til flere andre profilerte skuespillere som har jobbet med ham, har hun ikke uttalt seg om anklagene denne gangen.

Saken fortsetter nedenfor.

- Skinnhellig hykler

Den britiske journalisten og vert for TV- programmet «Good Morning Britain», Piers Morgan, var ikke nådig i sin kritikk av Johanson etter lørdagens hendelse. Hans gjestespalte i den britiske storavisa Daily Mail, hadde i anledningen fått følgende tittel:

«Hvis du synes #TimesUp for Hollywood- hyklere som skinnhellige Scarlett, #Metoo».

HARDT UT MOT SCARLETT JOHANSSON: TV-verten Piers Morgan er ikke nådig i sin kritikk av Scarlett Johansson, og kaller henne en «skinnhellig hykler». Her fra Tv-showet «Good Morning Britain». Foto: Shutterstock.
HARDT UT MOT SCARLETT JOHANSSON: TV-verten Piers Morgan er ikke nådig i sin kritikk av Scarlett Johansson, og kaller henne en «skinnhellig hykler». Her fra Tv-showet «Good Morning Britain». Foto: Shutterstock. Vis mer

I spalten skriver han blant annet at «det ville ikke vært så galt om det nye moralske raseriet hadde noen form for sammenheng», og at «vi står igjen med skinnhellige Scarlett som korsfester James Franco, men som tar lønn fra Woody Allen og blir venner igjen med Roman Polanski».

Også fans viste sin vrede på Twitter. En fan skrev følgende:

«Scarlett Johansson kastet seg over James Franco, men hvor mange ganger har hun jobbet med Woody Allen? Når det handler om penger og karriere så virker det som Time's Up forsvinner ganske fort.»

Forsvarte Woody Allen

Johansson, som spilte i filmene «Match Point,» «Scoop» og «Vicky Cristina Barcelona,» fikk spørsmål rundt dette overgrepsanklagene i 2014, kun én måned etter at Woody Allens datter Dylan Farrow hadde gått ut med beskyldningene mot sin far.

Den gang svarte Johansson følgende til The Guardian:

- Dette er ikke en mann som er blitt stilt for retten og funnet skyldig, slik at man kan si at man ikke støtter opp om en slik livsstil, eller noe sånt. Jeg mener, det er jo bare gjetting.

​I det siste har derimot flere av skuespillerne som jobbet med Woody Allens siste film, «A Rainy Day in New York», donert alle pengene de tjente på filmen til blant annet «Time's Up». Flere har kommet ut og sagt at de aldri vil jobbe med regissøren igjen. ​

- Hyklersk

Det var like etter at James Franco (39) hadde gått på den rød løperen med «Time's Up»-nål festet på kragen, og vunnet Golden Globe for rollen i «The Disaster Artist», at anklagene mot ham begynte å rulle.

Kvinner som Ally Sheedy og Violet Paley, sto fram og anklaget Franco for å seksuelt trakassert dem. Sistnevnte skrev på Twitter:

- Søt «Time's Up»-nål, James Franco. Husker du da du presset hodet mitt inntil en bil og viste meg penisen din? Eller den andre gangen du inviterte en venn av meg til hotellrommet ditt da hun var 17 år gammel? Etter at du allerede hadde blitt tatt i å gjøre det samme med en annen 17-åring?

Franco kommenterte anklagene blant annet på «The Late Show with Stephen Colbert», der han sa at han ikke forstår hva han har gjort, men at han støtter opp om dem som kommer ut og forteller sine historier.

Droppet rød løper

Selv om skuespilleren droppet å stille opp på Critics' Choice Awards for et par uker siden, dukket han opp på prisutdelingen SAG (Screen Actors Guild) sammen med kjæresten sin, Isabel Pakzad, på søndag, hvor han var nominert til en pris for sin rolle i filmen «The Disaster Artist.»

Han valgte imidlertid å droppe den røde løperen, for å slippe å gjøre intervjuer.

Saken fortsetter under bildet.

ALVORLIG: James Franco under SAG Awards søndag. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG: James Franco under SAG Awards søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De få gangene kamera var rettet mot ham inne i salen, var det en alvorlig mine som preget ansiktet hans. Han satt heller ikke ved siden av sin lillebror, Dave Franco (32), slik han gjorde under Golden Globe. De to spiller mot hverandre i «The Disaster Artist.»

«James Franco er skamløs», skrev Page Six, som også kommenterte at hans bror valgte å sitte ved siden av kona Alison Brie (35), som var nominert for Netflix-serien «Glow».

Før showet spurte E! News-reporter Giuliana Rancic James Francos svigersøster om hva hun føler rundt anklagene mot ham, hvorpå hun svarte:

- Jeg støtter så klart min familie, og alt som er blitt sagt så langt har ikke vært helt riktig. Så jeg tror vi venter på å få all informasjonen. Men dette er tiden for å lytte, og det er det vi alle prøver å gjøre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!