Scarlett Johansson:

Scarlett Johansson vil gjerne støtte Trump, men da må han gjøre én ting for henne først

Skuespillerens oppgjør går verden rundt. 

PÅ ÉN BETINGELSE: Skuespiller Scarlett Johansson har vakt oppsikt med denne talen til Trump. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): Lørdag ble den mye omtalte kvinnemarsjen i Washington D.C. arrangert, der hundretusenvis av demonstranter fylte gatene for å vise sin avsky mot presidentinnsettelsen som foregikk dagen i forveien. Lignende demonstrasjoner ble også arrangert over hele USA.

Flere kjente kvinner holdt appeller under marsjen. Madonna var en av dem som gikk hardest til verks, og etter å ha sagt «fuck you» to ganger måtte CNN se seg nødt til å skru av lyden hennes.

STORT OPPMØTE: I Washington DC i USA ble det ventet en halv million demonstranter lørdag. Tusener samlet seg i gatene, og blant appellantene var blant annet aktivist Gloria Steinem og skuespilleren America Ferrera. Video: CNN Vis mer

Filmstjerna Scarlett Johansson holdt også tale foran de mange oppmøtte demonstrantene. Skuespilleren, som er kjent for å holde privatlivet sitt unna pressen, holdt en følelsesladd tale. Hun var blant annet innom kvinners råderett til egen kropp, og hvorfor hun ikke på nåværende tidspunkt kan støtte presidenten.

«Lost in Translation»-stjerna åpnet talen sin med en setning som virkelig fikk publikum til å høre etter.

Snakket varmt

- «Har du vært hos gynekologen ennå?» Det var spørsmålet moren min stilte meg som 15-åring, da jeg informerte henne om forandringer i kroppen min, sa skuespilleren i appellen sin.

Hun forklarte videre at hun ofte holder tett om privatlivet sitt, men at hun ser det som sitt oppdrag å være personlig i denne politiske kampen. Da Johansson var 15, besøkte hun en av klinikkene til Planned Parenthood, en velkjent kjede meg klinikker som fokuserer på kvinnelig helse.

Skuespilleren snakket blant annet varmt om en av de ansatte.

- Hun var omtenksom og profesjonell, og fortalte meg at hun var glad for å behandle meg under mine regelmessige besøk, og når den tid kom, for kjønnssykdommer og kreftsjekker, sier hun og poengterer at hun følte seg trygg i klinikkens lokaler.

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer

Ifølge CBS har Trump gjennom valgkampen sin sverget å kutte offentlige midler til Planned Parenthood, noe som har fått enkelte til å rase. Visepresident Mike Pence har også vært kritisk til organisasjonen. Som en reaksjon på dette, donerte tusenvis penger, i hans navn, til Planned Parenthood.

Derfor støtter hun ham ikke

Johansson valgte så å snakke direkte til den nye presidenten.

- President Trump, jeg stemte ikke på deg. Når det er sagt, respekterer jeg at du er den påtroppende presidenten og jeg vil gjerne støtte deg. Men før det skjer, må jeg be deg om å støtte meg, min søster og min mor. Støtt min datter, som på grunn av avtalene du har inngått kanskje må vokse opp i et land som går bakover, sa hun i appellen.

Johansson var ikke den eneste som gikk hardt ut under demonstrasjonen.

Det var ventet at nærmere 500 000 dukket opp for å demonstrere. Flere kjente talere var til stede, og blant dem var Madonna - som flere ganger det siste året har markert seg som Trump-motstander.

- Fuck you

- Det gode vant ikke denne gangen, men det gode vinner til slutt, sa hun, og fortsatte:

- Velkommen til kjærlighetens opprør, sa hun i en tale som var spekket med kraftuttrykk og skarpe uttalelser.

HARDT UT: Madonna snakket klart og tydelig under kvinnemarsjen i Washington. I klippet banner Madonna, noe som ble for mye for CNN. De har imidlertid fjernet reaksjonen sin og sensurert banningen i dette klippet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, NTB Scanpix Video: CNN Vis mer

Artisten kom også med en kraftsalve av en uttalelse som ifølge Aftonbladet ble for mye for CNN, som sendte talen til artisten direkte.

- Til alle som sier at denne marsjen ikke kommer til å lede noe sted: Fuck you, sa hun.

Da valgte CNN å skru av lyden til artisten på sin egen direktesending, og en kvinnestemme forklarte at de ikke visste at artisten skulle bruke slikt språk. Det beklaget de også for.

Donald Trump var fint lite fornøyd med protesten og de kjente kvinnelige talerne. På Twitter har han skrevet at at kjendiser som dette bare skader saken.

«Så på protestene i går, men jeg mener å huske at vi akkurat hadde et valg! Hvorfor stemte ikke disse menneskene? Kjendiser skader saken ordentlig», skrev USAs 45. president.