Scott Walker:

Scott Walker (76) er død

Det bekrefter plateselskapet.

DØD: Scott Walker (til venstre) er gått bort, 76 år gammel. Her sammen med de to andre medlemmene av gruppa «The Walker Brothers», John og Gary. Foto: NTB Scanpix
DØD: Scott Walker (til venstre) er gått bort, 76 år gammel. Her sammen med de to andre medlemmene av gruppa «The Walker Brothers», John og Gary. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikansk-britiske sangeren og låtskriveren Scott Walker er død, 76 år gammel. Nyheten om Walkers bortgang bekreftes av plateselskapet hans, 4AD, ifølge Independent og The Guardian.

- Det er med stor sorg at vi annonserer Scott Walkers død. Scott var 76 år gammel, og etterlater seg datteren Lee, barnebarnet Emmi-Lee og partneren Beverly, heter det i uttalelsen fra 4AD.

76 ÅR: Scott Walker etterlater seg partneren Beverly, dattera Lee og barnebarnet Emmi-Lee. Foto: NTB Scanpix
76 ÅR: Scott Walker etterlater seg partneren Beverly, dattera Lee og barnebarnet Emmi-Lee. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I et halvt århundre har geniet av en mann, født Noel Scott Engel, beriket livene til tusenvis, først som en tredjedel av The Walker Brothers, og senere som soloartist, produsent og komponist, står det videre.

Dødsårsaken er ennå ikke kjent.

«The Walker Brothers»

Noah Scott Engel ble født i Ohio i 1943, og vokste opp i California. Han begynte tidlig med musikk, og startet musikkarrieren som bassist. I 1943 slo han seg sammen med John Maus, som gikk under navnet John Walker, og de startet duoen «The Walker Brothers».

Trommisen Gary Leeds overbeviste duoen om å flytte til London, og der ble de værende - og ble en av de største popgruppene på den tida. Også Leeds gikk under artitstnavnet Walker. Trioen var altså ikke brødre i virkeligheten.

SUKSESS: «The Walker Brothers» oppnådde stor suksess. De var ikke brødre i virkeligheten, men tok alle artistnavnet Walker. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: «The Walker Brothers» oppnådde stor suksess. De var ikke brødre i virkeligheten, men tok alle artistnavnet Walker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med coverversjoner av låter som «Make It Easy on Yourself» og «The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)», gikk gruppa rett til topps på musikklistene, og på et tidspunkt hadde gruppas fanklubb flere medlemmer enn «The Beatles» sin.

Suksessfull solokarriere

I 1967 gikk gruppa hver til sitt, og Walker satset videre på en solokarriere.

De fire albumene Scott Walker deretter ga ut under sitt eget navn, fra «Scott I» til «Scott IV», blir i dag regnet som de mest utforskende og grensesprengende popalbumene på den tida.

SOLO: Etter at «The Walker Brothers» gikk hver til sitt i 1967, satset Scott Walker på en solokarriere. Foto: NTB Scanpix
SOLO: Etter at «The Walker Brothers» gikk hver til sitt i 1967, satset Scott Walker på en solokarriere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2018 fortalte Walker til The Guardian at det var presset om å skrive eget materiale samtidig som han var et fullstendig medlem av bandet som fikk ham til å slutte.

- Alle lente seg på meg. Jeg fikk jobbe med store orkestre og gode budsjetter. Men etter hvert ville de bare ha det samme hele tiden. Jeg måtte finne ut hvordan vi kunne få en sang til å gjøre det same. Og det sleit meg ut, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer