Se alle bildene fra den store dagen

Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon er foreviget med en rekke nye bilder.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norges tronarving og arveprinsesse Ingrid Alexandra (15) legger en stor dag bak seg når denne lørdagen er ved veis ende. Klokka 12 ble hun foran kongefamilien, annen nær familie, regjeringen og flere celebriteter konfirmert i Slottskapellet, en stor dag for den 15 år gamle prinsessen som en dag vil bli landets monark.

Bare kort tid seinere ble gjestene samlet for lunsj på slottet, hvor blant andre besteforeldrene og kronprinsparet sa noen varme, nære og velvalgte ord til konfirmanten.

- Du er pliktoppfyllende, bevisst og flink. Du er varm og klok. Du har humor! Den vil du garantert trenge. Der håper jeg du har fått litt fra meg, var blant det kongen sa i talen til barnebarnet.

159 gjester til lunsj

Også dronning Sonja benyttet anledningen til å si noen fine ord om konfirmanten.

- Du har utviklet deg til å bli en klok, kunnskapsrik, vakker og sosial jente – med omsorg både for mennesker, dyr og natur.

Kongen sa også noen velvalgte ord om prinsessens rolle som Norges tronarving. Til tross for at dette er en rolle hun ikke selv har valgt, var han klar i sitt råd: Vær deg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer