Se bilder fra lille Estelles første sommerferie

Stolt kronprinsesse Victoria viste fram datteren.

 FAMILIEIDYLL:  En solbrun svensk kongefamilie koser seg for tiden på Solliden på Öland i Sverige, og deler gladelig sommerminner fra ferien med folket. Foto: Kungahuset.se
FAMILIEIDYLL: En solbrun svensk kongefamilie koser seg for tiden på Solliden på Öland i Sverige, og deler gladelig sommerminner fra ferien med folket. Foto: Kungahuset.seVis mer

(Dagbladet): I likhet med det norske kongehuset har den svenske kongefamilien i økende grad begynt å bruke sosiale nettsteder, for å dele små og store begivenheter med folket.

I dag ble det lagt ut feriebilder fra den svenske kongefamiliens ferie i Solliden på Öland.

- Dronning Silvia virker glad En solbrun dronning Silvia og kong Carl Gustaf står sammen med kronprinsesse Victoria, lille Estelle og prins Daniel, omkranset av vakkert lys fra solnedgangen.

- Dette er to vakre bilder av en glad og lykkelig kongefamilie i feriemodus, og spesielt hyggelig er det å se hvor glad dronning Silvia virker etter endelig å ha blitt bestemor, forteller kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet.

Etter år med skandaler innad i det svenske kongehuset, ser det nå ut til at populariteten og samholdet igjen er på vei oppover.

- Etter at Estelle kom til verden tidligere i år, har det svenske kongehuset med jevne mellomrom sendt ut nye bilder av den lille arveprinsessen og resten av familien. Dette gjøres selvsagt mest for å svare på den enorme etterspørselen etter nye bilder av kongefamiliens nyeste medlem fra både presse og publikum, mener han.

Bevisst strategi Men ifølge Totland er også dette en bevisst strategi fra slottets side.

- Å gi kongehuset positiv omtale etter et par år med skandaler rundt kong Carl Gustaf er også en bevisst mediestrategi fra slottets side. Nå er det bare lille Estelle pressen skriver om. Særlig når det kommer nye bilder.

Kongehusekspert Johan Lindwall i den svenske avisen Expressen, har tidligere fortalt til Dagbladet at det bare er et tidsspørsmål før det svenske kronprinsparet gjør som sine «kollegaer» i Norge, og tar i bruk flere sosiale plattformer som blant annet Twitter.

Det samme er også Totland sikker på.

- Følger nok snart etter Haakon og Mette-Marit - Det svenske kronprinsesseparet har ennå ikke tatt i bruk sosiale medier i samme grad som sine norske venner Haakon og Mette-Marit, men jeg tror nok de snart følger etter, mener han.

 BLID SOM EI SOL:  Det er ingen tvil om at den vakre jenta slekter på sin mor. Foto: Kungahuset.se
BLID SOM EI SOL: Det er ingen tvil om at den vakre jenta slekter på sin mor. Foto: Kungahuset.se Vis mer

Etter familien er ferdig med å feriere på Öland går turen videre til Ockelbo, ifølge Totland, og ferie med prins Daniels familie, og kongehuseksperten er ikke i tvil om at den lille arveprinsessen er et realt sjarmtroll.

- Lille Estelle er et lite sjarmtroll og en lykkelig blanding av sin mor og far. Like etter fødselen syntes jeg hun var en tro kopi av mamma Victoria som baby, men nå ser jeg mye av Daniel i henne også, forteller han til Dagbladet.

 STOLT:  Dronning Silvia og lille Estelle feiret tidligere denne måneden kronprinsesse Victorias 35-årsdag på slottet på Öland. Her koser Estelle seg i bestemorens favn. Foto: Stella Pictures
STOLT: Dronning Silvia og lille Estelle feiret tidligere denne måneden kronprinsesse Victorias 35-årsdag på slottet på Öland. Her koser Estelle seg i bestemorens favn. Foto: Stella Pictures Vis mer