Se, de har fått på seg finstasen

Kjendisene glitret om kapp på Nobel-banketten

||| Politikere og andre samfunnstopper strømmet til Grand Hotell i går kveld for å hedre fredsprisvinner Barack Obama.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kom sammen med kona Marit Slagsvold, begge iført tekkelig svart. Kona til statsminister Jens Stoltenberg, var derimot litt mer vågal i sitt kjolevalg. Hun hadde på seg en kreasjon satt sammen av fargerike lapper under hyllesten til fredsprisvinner Barack Obama.

Hele kongefamilien var også tilstede på Grand Hotell, og kronprinsesse Mette-Mari strålte i en florlett turkis kjole med glitrende steiner.

SE ALLE KJOLENE I BILDESERIEN OVER!

Kom for seint
Superparet Will Smith og Jada Pinkett Smith kom nesten en halvtime for seint til festen, etter at de ble stoppet av Obamas kortesje på veien, opplyser en kilde i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

KJOLENE:  Her er et utvalg av kveldens sprekeste antrekk. Foto: SCANPIX
KJOLENE: Her er et utvalg av kveldens sprekeste antrekk. Foto: SCANPIX Vis mer

Men da de endelig kom fram, om enn etter hedersgjesten, var de ulastelig antrukket, Jada Pinkett i en kongeblå kjole med matchende fjærboa. Kveldens dronning, var uansett hedersgjestens kone Michelle Obama.

- Nydelig kjole i en fantastisk farge og med de glitrende perlene fremstår Michelle utrolig vakker og glamourøs. Jakken ser ut som ypperste haute couture og den supplerer kjolen godt og gir den et spesielt preg, sier sjefredaktør i Costume, vanessa Rudjord, til Dagbladet.

Ikke invitertOgså flere andre toppolitikere var tilstede på banketten i går kveld, deriblant Siv Jensen (Frp), som for anledningen hadde valgt en kjole i svart og hvitt. Erna Solberg (H) stilte i en lang blå kjole.

SV-leder Kristin Halvorsen, SP-leder Liv Signe Navarsete og Stortingets visepresidenter var derimot ikke invitert.

LAPPETEPPE: 
Statsminister Jens Stoltenberg og hans kone Ingrid Schulerud. Hun hadde for anledningen valgt en kjole satt sammen av lapper i ulike farger.
Foto: Lise Åserud / Scanpix POOL
LAPPETEPPE: Statsminister Jens Stoltenberg og hans kone Ingrid Schulerud. Hun hadde for anledningen valgt en kjole satt sammen av lapper i ulike farger. Foto: Lise Åserud / Scanpix POOL Vis mer

Blant næringslivstoppene tilstede på Grand i går, var blant annet Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, DnB Nor-sjef Rune Bjerke og Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg.

Kveldens fest var uvanlig godt bevoktet, med politi på alle tak og i alle vinduer, og minst sju-åtte politimenn er stasjonert på toppen av hotellet. Til og med for dem med presseakkredittering, var det vanskelig å komme til for å se gjestene.

NYDELIG I BLÅTT:  Jada Pinkett Smith og ektemannen Will kom en halvtime for seint, men var ulastelig antrukket da de endelig kom seg inn på Grand.
Foto: Lise Åserud / Scanpix POOL
NYDELIG I BLÅTT: Jada Pinkett Smith og ektemannen Will kom en halvtime for seint, men var ulastelig antrukket da de endelig kom seg inn på Grand. Foto: Lise Åserud / Scanpix POOL Vis mer