Se Karl Legerfelds episke gudebilder

2011-utgaven av Pirellikalenderen er fotografert av designerlegenden Karl Lagerfeld. Se hvor mektig og vakkert han trakterer «greske guder«» i svart-hvitt.

(Dagbladet): Dekkprodusenten Pirellis kalender for 2011 ble nylig lansert i Moskva. Neste år er det designer- og parfymelegenden Karl Lagerfeld som har stått bak fotografiapparatet.

Lagerfeld har fått sin gode venn Julianne Moore til å bekle rollen som gudinnen Hera i kalenderen som bærer navnet «Mythology».

Som navnet tilsier, spinner Lagerfeld på oldtidens Hellas og Roma. I et intervju i forbindelse med lanseringen, fortalte Karl Lagerfeld at gresk mytologi kom tidlig inn i hans liv.  

Gudedyrkelse I neste års kalender er det 15 kvinnelige modeller og fem mannlige og Lagerfeld hevder at oldtidens mytologi, er mye bedre enn dagens dyrkelse av bare én gud.  

- De to første bøkene jeg leste i mitt liv, var Homers Iliaden og Nibelungen. De germanske bøkene skremte meg, mens Homer fikk stor innflytelse hos meg. Menneskene var tettere på sine guder i oldtiden. Når jeg leste disse bøkene for første gang, ante jeg ikke at jeg en dag skulle bli en slags gud selv, sa han med en påfølgende latter til Pirellis intervjuer.

Lagerfeld har de siste årene fått mye oppmerksomhet for sitt arbeide som fotograf og har gjort moteserier for kjente magasiner i Europa. Med sitt navn og vennskap, var det enkelt å sikre seg Julianne Moores deltagelse.    

KARL & CO Karl Lagerfeld under lanseringen av kalenderen i Moskva. Flankert av sine modeller. FOTO:  AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV
KARL & CO Karl Lagerfeld under lanseringen av kalenderen i Moskva. Flankert av sine modeller. FOTO: AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV Vis mer

- Jeg ønsket meg en skuespillerinne som Hera. Julianne er en svært god venn av meg og hun visste godt at disse bildene blir rett forvaltet, sa han.  

Selv har ikke Lagerfeldt hatt det minste i mot å levd i oldtiden.  

- Hvem ville ikke vært udødelig og i perfekt fysisk forfatning, sa han i lanseringsintervjuet.  

Kalenderbildene er fotografert i Lagerfelds studio i Paris.  

Det er over 40 år siden dekkprodusenten første gang ga ut en kalender. Det startet som et salgsfremmende tiltak, men i dag er kalenderen et samleobjekt. 1972 ble det for første gang avbildet toppløse kvinnemodeller. Mange berømte fotografer har en utgave av kalenderen på sin CV. Første fotograf ut var Robert Freeman i 1964.

Se alle bildene i kalenderen HER