Den norske kongefamilien:

Se kongefamiliens «julekort»

Kongefamilien gjør seg klar til jul og deler årets julekort med folket.

ÅRETS JULEKORT: Kongefamilien stiller til julefotografering. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÅRETS JULEKORT: Kongefamilien stiller til julefotografering. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er tradisjoner og ekte vare som gjelder når kongefamilien feirer jul. Tirsdag stilte kongefamilien til fotografering ved juletreet i ballsalen, et av flere juletrær på Slottet. Det er godt, gammeldags grantre, ikke edelgran eller plast, og pynten er den samme, år etter år.

KONGEFAMILIEN: Årets julekort fra den norske kongefamilien. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONGEFAMILIEN: Årets julekort fra den norske kongefamilien. F.v. prins Sverre Magnus, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Det er imidlertid ikke her julaften skal feires. Tradisjonen tro skal kong Harald og dronning Sonja til seters.

GOD JUL, DA! Prins Sverre Magnus og co. koser seg med juletrepynting. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GOD JUL, DA! Prins Sverre Magnus og co. koser seg med juletrepynting. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Kongeparet feirer jul på Kongsseteren med prinsesse Märtha Louise og jentene, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet til NTB.

Saken fortsetter under:

PYNTER JULETRE: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra pynter juletreet på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PYNTER JULETRE: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra pynter juletreet på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ari er med

Første juledag vil kongeparet være til stede ved gudstjenesten i Holmenkollen kapell, sammen med prinsessen og hennes døtre Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

I et intervju med VG fortalte Ari Behn at også han skal feire jul på Kongsseteren, til tross for at han er skilt fra prinsesse Märtha Louise.

- Jeg er fortsatt en del av familien, har god kontakt både med kongen og dronningen, sa Behn i intervjuet.

Feirer jul på Egon

Kronprinsfamilien feirer i år julaften på Skaugum, sammen med kronprinsesse Mette-Marits familie. Det er seks år siden de feiret jul i hjemkommunen sist, de siste årene har de alternert mellom Kongsseteren og sin egen hytte i Uvdal.

JULESTEMING: Prins Sverre Magnus, kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet og pynter til jul. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
JULESTEMING: Prins Sverre Magnus, kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra på Slottet og pynter til jul. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Julaften vil de være til stede ved julegudstjeneste i Asker kirke, men før det skal de spise julelunsj med gjester fra Fattighuset og Natthjemmet Kirkens Bymisjon hos Egon på Storosenteret i Oslo. Også tidligere år har de stilt opp for Kirkens Bymisjon og blant annet delt ut mat til hjemløse.

De ansatte tropper opp på fridagen sin for å lage jul til Fattighuset og Natthjemmet.

BEUNDRER PYNTEN: Kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra ved juletreet på Slottet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BEUNDRER PYNTEN: Kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Ingrid Alexandra ved juletreet på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Dette var noe de ansatte ønsket å bidra til, uttalte daglig leder hos Egon, Øystein Hoff, i et tidligere intervju med Dagbladet.

- Jeg er svært stolt over å ha slike ansatte og vi ønsker å lage en uforglemmelig jul for dem som kommer. Julen handler om å bry seg om andre, sa sjefen på Egon Storo.

SÅNN PASSE HØYT SKAL DEN HENGE: Prinsesse Ingrid Alexandra sørger for at julekulene får riktig plass på juletreet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SÅNN PASSE HØYT SKAL DEN HENGE: Prinsesse Ingrid Alexandra sørger for at julekulene får riktig plass på juletreet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Dronning Sonja har i mange år gjennomført førjulsvisitt ved en institusjon eller hos en organisasjon som ikke til vanlig får kongelige gjester. I år er det Hovseterhjemmet i Oslo som får besøk, bitte lille julaften.

Føler seg bra

Kongen og dronningen har begge fylt 80 år i år. Til tross for alderen har de vært svært aktive i desember, med fullt program.

I et intervju med NRK i forbindelse med juleprogrammet «Kongefamilien 2017», som vises i romjula, sier de at de er i god form. Dronning Sonja sier det ikke føles så veldig annerledes å bli 80 år, noe kong Harald er enig i.

- Kan ikke gjøre noe med det. Alternativet er verre, ler han. Med alderen er spørsmålet rundt aktivitet og helse noe som stadig kommer opp.

- Jeg sier det om igjen. Jeg er frisk så lenge det ikke er bevist det motsatte, sier kong Harald.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer