Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Se og Hør vil ikke si om de vil trykke toppløs-bildene

Danske Se og Hør gjør det i morgen.

PÅKLEDD: William og Kate på statsbesøk i Tuvalu. Foto: AFP / TONY PRCEVICH / NTB scanpix
PÅKLEDD: William og Kate på statsbesøk i Tuvalu. Foto: AFP / TONY PRCEVICH / NTB scanpix Vis mer

- Vi kommenterer ikke kjøp eller offentliggjøring av bilder, det er rett og slett vår policy, sier sjefredaktør Harald Haave i det norske bladet til NTB. Han tilføyer at han ikke syns bildene av prins Williams kone som soler seg uten bikinioverdel, i seg selv er fornedrende.

Det britiske kongehuset vurderer nå om de vil ta rettslige skritt mot danske Se og Hør.

- Vi overveier nå hvordan vi skal forholde oss i hvert enkelt tilfelle, sier det britiske kronprinsparets pressevakt til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Ankepunktet mot dem er jo at de er tatt på privat grunn, påpeker Haave. Han viser til at generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold og Gunnar Bodahl ved Institutt for Journalistikk ifølge VG stiller seg negative til offentliggjøringen av bildene i europeiske blader.

Trykker bildene Både norske og danske Se og Hør eies av Aller-gruppen, men er frittstående publikasjoner. Det danske bladet varsler at det torsdag bringer de omstridte bildene av Kate i et 16 sider tykt innstikk. Dette gjør de selv om bladet ifølge en dansk pressejurist dermed bryter loven.

- Det ligger i Se og Hørs arvestoff at vi skal underholde og tilfredsstille våre leseres nysgjerrighet, sier det danske bladets sjefredaktør Kim Henningsen.

- Dermed er det alltid relevant for oss når en kommende dronning av Storbritannia opptrer toppløs, sier han og tilføyer at han mener hertuginnen selv er skyld i situasjonen.

- Kate har til og med frivillig vist fram brystene ut mot en offentlig vei. Man bør jo ha såpass mye omløp at man ikke gir pressen mulighet til å ta slike bilder, framholder Hemmingsen.

- Våre lesere elsker å følge med i kongeliges og andre kjendisers liv, og ønsker seg avslørende nyheter, sier den danske sjefredaktøren.

«Klart ulovlig» Men pressejurist Oluf Jørgensen mener ifølge Ritzau at Hemmingsen og hans folk opptrer «klart ulovlig», når de nå har trykket bildene.

- Det er snakk om snikfotografering av en delvis avkledd Kate som oppholder seg på privat område, framholder han.

Dansk rettsvesen kan etter Jørgensens mening ikke uten videre følge Frankrikes eksempel og innføre rettslig forbud mot offentliggjøring av bildene. Det kan først skje hvis det britiske kongehuset krever det, sier pressejuristen.

En fransk domstol ga tirsdag ordre om at magasinet Closer må utlevere de omstridte bildene til Kate og William og sørge for at de ikke kommer på trykk flere ganger. Magasinet risikerer høye bøter hvis det ikke retter seg etter ordren.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media