Prins Alexander:

Se, så lik han er pappa!

Den svenske prinsen fyller år.

BURSDAG: I dag fyller prins Alexander av Sverige tre år, og flere har bitt seg merke i likheten mellom far og sønn på det nye bildet som kongehuset har offentliggjort. På bildet til høyre er prins Carl Philip tre år gammel. Foto: Josefine Persson, det svenske kongehuset / NTB Scanpix
BURSDAG: I dag fyller prins Alexander av Sverige tre år, og flere har bitt seg merke i likheten mellom far og sønn på det nye bildet som kongehuset har offentliggjort. På bildet til høyre er prins Carl Philip tre år gammel. Foto: Josefine Persson, det svenske kongehuset / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag er det tre år siden prins Carl Philip (39) og prinsesse Sofia (34) av Sverige ble foreldre for første gang, til den lille sjarmøren prins Alexander (3).

Den kongelige bursdagen går selvfølgelig ikke ubemerket hen, og i anledning prinsens treårsdag har det svenske kongehuset offentliggjort et nytt bilde av bursdagsbarnet.

Bildet av prins Alexander er delt både på kongehusets Instagram-profil og nettside, og i kommentarfeltet på Instagram strømmer det inn med gratulasjoner til den kongelige treåringen.

Feirer med familien

Informasjonssjef ved det svenske kongehuset, Margareta Thorgren, forteller til Expressen at prinsens dag skal tilbringes med familien.

- Det blir en privat feiring med familie og nære venner, sier hun.

I kommentarfeltet under bildet av bursdagsprinsen, er det flere som påpeker hvor lik Alexander er sin far, prins Carl Philip. De siste åra har det blitt lagt ut bilder av de kongelige barna hvert år når de fyller år, og det er ingen tvil om at den lille prinsen er en storsjarmør, akkurat som sin kongelige pappa.

Hertugdømme og fire navn

Den søte prinsen ble født 19. april 2016 på Danderyds sykehus, og hele Sverige jublet for prinseparet etter fødselen. Fem måneder seinere, 9. september, ble han døpt i Drottningholm slottskirke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer