SEIER: Alexander Skarsgård kysset motspiller Nicole Kidman, foran ektemannen hennes, da han skulle hente hjem sin første Emmy-pris. Det har flere reagert på. Foto: NTB scanpix
SEIER: Alexander Skarsgård kysset motspiller Nicole Kidman, foran ektemannen hennes, da han skulle hente hjem sin første Emmy-pris. Det har flere reagert på. Foto: NTB scanpixVis mer

Aleksander Skarsgård og Nicole Kidman på Emmy Awards 2017:

Seierskysset skaper hodebry i Hollywood

Alexander Skarsgård lot seg rive med da han vant pris.

(Dagbladet): Det er sjelden en prisutdeling går av stabelen i Hollywood uten at en skandale eller to finner sted. Allerede tidlig på kvelden i USA, eller eventuelt seint på natta i Norge, fikk TV-seere verden over noe å diskutere i sofaen og på sosiale medier.

Da svenske Alexander Skarsgård (41) vant en Emmy-pris for sin rolle i HBO-suksessen «Big Little Lies», var stemningen stor i Microsoft-arenaen i Los Angeles.

Som seg hør og bør klemte han mange av vennene og skuespillerne rundt seg, men det kan hende han lot seg rive litt for mye med.

Han kysset nemlig motspilleren Nicole Kidman (50), som var på utdelinga med ektemannen Keith Urban (49), på munnen. Det reagerer flere på.

SUKSESS: «Big Little Lies» vant hele seks Emmy-priser natt til mandag. Her poserer Alexander Skarsgård og Nicole Kidman med sine priser. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SUKSESS: «Big Little Lies» vant hele seks Emmy-priser natt til mandag. Her poserer Alexander Skarsgård og Nicole Kidman med sine priser. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Kysset foran Kidmans ektemann

Flere medier, blant andre amerikanske People, Refinery 29 og UsWeekly, har omtalt kysset. Det er klart at man blir blid av å vinne sin første Emmy, men det virker ikke som om seerne var forberedt på kysset - som nå har blitt en real snakkis.

KLASSISKE: Jane Fonda, Sofia Vergara og Jessica Biel var blant «de eldre» stjernene som dukket opp. Det stoppet likevel ikke glamfaktoren, og flere store medier mener det var de som vant kjolekrigen natt til mandag. Foto: NTB scanpix. Video: NTB Scnapix/ Splash DV. Vis mer

Kidman spiller også i «Big Little Lies», og var åpenbart glad på kollegaens vegne da han skulle opp og hente prisen som blant andre Jane Fonda og Dolly Parton delte ut.

Enkelte mener kysset bare er morsomt, men andre stiller spørsmål ved hvordan man egentlig kommer unna med å kysse en kone foran ektemannen hennes.

Keith Urban, som Kidman giftet seg med i 2006, satt nemlig rett ved siden av da det hele skjedde.

Saken fortsetter nedenfor.

Det er nok imidlertid ikke romantikk mellom de to stjernene, på tross av at Skarsgård er singel. Han er kjent for å like berømte, vakre kvinner, og er blitt koblet til blant andre Alexa Chung og Katie Holmes.

Han nevnte for øvrig ikke det overraskende kysset i takketalen sin.

- Takk for at dere fikk denne gutten til å føle seg som en av jentene, sa han blant annet i talen sin, der han også hyllet sine motspillere i HBO-favoritten.

Kidman, som også stakk av med pris, valgte heller ikke å nevne kysset i sin tale. Den fokuserte hun heller på noe helt annet. Da hun kunne smykke seg med tittelen for beste kvinnelige hovedrolle, for samme serie som Skarsgård, kom hun med rørende ord fra scenen.

- Denne skal de to jentene våre ha på hylla. De kan tenke på hver gang mamma ikke la dem om kvelden, det var på grunn av denne - de fikk iallefall noe, sa hun.

«Big Little Lies» kunne potensielt sett vinne hele 16 priser natt til mandag, med nominasjoner innenfor flere store kategorier.

Populær svenske

«Tarzan»-stjerna Skarsgård og modell og klesdesigner Alexa Chung (33) holdt forholdet sitt svært privat, etter at de ble et par sommeren 2015. I sommer fortalte kilder nær stjernene at de to har gjort det slutt. Det skrev flere amerikanske og britiske medier.

De to ble sist sett sammen i mai i år, og skal ha gjort det slutt kort tid etterpå.

Alexander er barn av den berømte svenske skuespilleren Stellan Skarsgård (66), og er i ferd med å ta igjen farens popularitet. I fjor sikret han seg rollen som Tarzan i storfilmen med samme navn, og han hadde en sentral rolle i den populære vampyrserien «True Blood».

- Han var mer spent enn jeg var. Han elsker Tarzan og da jeg var liten så vi alle filmene, har han sagt om faren sin, ifølge Men’s Health.

Her er alle vinnerne fra nattas utdeling:

Drama Series: “The Handmaid’s Tale.”

Directing, Drama: Reed Morano, “The Handmaid’s Tale.”

Actress, Drama Series: Elisabeth Moss, “The Handmaid’s Tale.”

Supporting Actor, Drama Series: John Lithgow, “The Crown.”

Supporting Actress, Drama Series: Ann Dowd, “The Handmaid’s Tale.”

Comedy Series: “Veep.

Directing, Comedy: Donald Glover, “Atlanta.”

Actor, Comedy Series: Donald Glover, “Atlanta.”

Actress, Comedy Series: Julia Louis-Dreyfus, “Veep.”

Supporting Actor, Comedy Series: Alec Baldwin, “Saturday Night Live.”

Supporting Actress, Comedy Series: Kate McKinnon, “Saturday Night Live.”

Variety Talk Series: “Last Week Tonight with John Oliver.”

Variety, Writing Series: “Last Week Tonight with John Oliver." Variety Sketch Series: “Saturday Night Live.”

Writing, Drama: Bruce Miller, “The Handmaid’s Tale.”

Limited Series: “Big Little Lies.”

Directing, Limited Movie or Special: Jean-Marc Vallee, “Big Little Lies.”

Actor, Limited Series or Movie: Riz Ahmed, “The Night Of.”

Actress, Limited Series or Movie: Nicole Kidman, “Big Little Lies.”

Supporting Actor, Limited Series or Movie: Alexander Skarsgard, “Big Little Lies.”

Supporting Actress, Limited Series or Movie: Laura Dern, “Big Little Lies.”

Writing, Limited Series, Movie or Special: Charlie Brooker, “Black Mirror: San Junipero.”

Directing, Variety: Don Roy King, “Saturday Night Live.”

Writing, Comedy: Aziz Ansari and Lena Waithe, “Master of None.”

Reality Competition Program: “The Voice.”

Television Movie: “Black Mirror.”