Natalie Portman:

Seksualisert som tenåring: - Sårbar posisjon

Superstjerna åpner seg om å være tenåring i rampelyset.

TAKKET NEI: Som følge av seksualiseringen, takket Natalie Portman nei til flere roller. Foto: OConnor/Pa Photos/NTB
TAKKET NEI: Som følge av seksualiseringen, takket Natalie Portman nei til flere roller. Foto: OConnor/Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Natalie Portman (41) har i en årrekke vært en av Hollywoods yndlinger, men som kjent kommer berømmelsen med en pris.

Tidligere har «Black Swan»-stjerna åpnet opp om den tøffe tenåringstida i rampelyset. Hennes første skuespillerjobb ble som elleveåring i filmen «Léon».

- På det tidspunktet i mitt liv var jeg også i ferd med å oppdage min egen kvinnelighet, mitt eget begjær og min egen stemme. Jeg var 13 år og veldig spent da filmen kom ut. Mitt abeid og min kunst ville bli sett av andre mennesker, har skuespilleren tidligere uttalt, ifølge The Telegraph.

- Jeg var spent da jeg åpnet mitt første fanbrev. Der leste jeg en voldtektsfantasi som en mann hadde skrevet til meg.

KLAR TALE: Natalie Portman og Viola Davis taler under Women's March i Los Angeles, Califonia. Video: CNN Vis mer

Takket nei til sexscener

Nå åpner stjerna igjen opp om seksualiseringen hun ble utsatt for som tenåring.

I et intervju med The Sunday Times Style, forteller Portman om da hun bare i en alder av 13 år leste en filmanmeldelse som refererte til hennes bryster. Det melder Independent.

Rollen i «Léon» skulle få ballen til å rulle, og som tenåring skulle hun få flere store filmroller. Dermed opplevde Portman å stadig bli seksualisert, noe hun forteller The Sunday Times Style, var «normalt på den tida».

SNAKKER UT: Wayne og Coleen Rooney snakker ut om skandalene i ny dokumentar. Video: Amazon Prime Sport Video Vis mer

Hun tror en grunn kan være hvilke roller hun fikk, men også at journalister kunne ta seg friheter i måten de skrev på.

Da hun som 13-åring leste om brystene sine, resulterte det i at hun gikk i forsvarsmodus, og sier hun takket nei til alle manus som inneholdt sex- eller kjærlighetsscener.

41-åringen har tidligere fortalt at hun i 1997 takket nei til en rolle i filmen «Lolita», der en middelaldrende mann er seksuelt involvert med en 12-åring.

- Jeg ville ikke bli sett på på den måten, fordi det føltes som en sårbar posisjon og en mindre respektert posisjon, på en måte, å bli karakterisert slik, innrømmer Portman til The Sunday Times Style.

Spiller superhelt

I dag har stjerna hele 28 år bak seg som skuespiller, og har hatt flere store roller i blant annet «Thor» og «V for Vendetta».

ÅPNER OPP: Karianne Vilde Wølner åpner om samboerskapet med Kristian Spetalen. Reporter: Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

For tida er hun aktuell med superheltfilmen «Thor: Love and Thunder», der hun spiller side om side med Chris Hemsworth (38), Christian Bale (48) og Russell Crowe (58).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer