FÅR PRISKJEFT: Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som Fotballfrue, får kritikk på nett for prisene på nettbutikken Treasures. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FÅR PRISKJEFT: Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som Fotballfrue, får kritikk på nett for prisene på nettbutikken Treasures. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Selger billigsmykker dyrt

Toppbloggeren bak Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen, har på ny skapt storm på nettet. Prisene på nettbutikken hennes har fått mange til å se rødt.

En gjennomgang Dagbladet har gjort av nettbutikken Treasures bestselgere viser at Caroline Berg Eriksen har en avanse på flere 100 prosent på å selge smykker, klokker øredobber og hårpynt.

Et smykke med en klokke formet som en sykkel selges på Treasures for 129 kroner. På nettstedet Ebay selges det samme smykket for litt over 21 kroner, inkludert porto. Treasures har økt prisen med over 500 prosent.

- Hvis hun klarer å få solgt det for den prisen er hun en veldig god selger. Samvittigheten er det hun som får leve med, sier markedsføringsekspert og rektor ved Markedshøyskolen til Oslo, Trond Blindheim, til Dagbladet.

Stor avanse Det kinesiske bedriftshandelsstedet Alibaba.com selger også det samme smykket. Prisen er under to kroner stykket ved kjøp av et større kvantum.

- Det er åpenbart at mange vil oppdage prisforskjellen og at hun dermed raskt vil miste kunder, fortsetter Blindheim, som også tror at mange av kundene til Treasures ikke kjenner til alternativene.

- Da kan noe som er dyrt fremstå som fint og billig. Det er åpenbart at hun legger mye tid i presentasjonen av produktene, fortsetter han.

Fotballfrue har tidligere solgt sykkelsmykket for 249 kroner, men endret prisen etter at flere kommenterte prisene hennes i ulike nettforum.

- Dumt å sammenligne Uansett pris, så tyder mye på at nettbutikken går bra. I et tidligere blogginnlegg kunne Caroline Berg Eriksen fortelle at «dagen i dag har gått med til å pakke ikke mindre enn 200 pakker».

Toppbloggeren ønsker ikke å kommenterer nettbutikken. I en tekstmelding til Dagbladet henviser hun til mannen hun er gift med, daglig leder i Treasures og fotballspiller i Lillestrøm Lars Kristian Eriksen.

- Det blir for dumt å sammenligne våre priser med forhandlere i Asia. Vi konkurrerer med norske forhandlere.

- Men eksemplene vi har sammenlignet med kan bestilles fra Norge.

Dette vil ikke Eriksen svare på. Senere i en e-post opplyser han at selskapet handler produktene fra USA.

- Vi sammenligner oss med nordiske nettbutikker, og vi er i de aller fleste tilfeller billigere enn våre konkurrenter i Norden, hevder han.

I medias søkelys Hvem som står for den daglige driften av Treasures ønsker han ikke å opplyse om, men sier i en e-post at Caroline Eriksen ikke er ansatt i bedriften og kun er varamedlem i styret.

På Fotballfrue-bloggen står det imidlertid følgende:

«Jeg er gründer, og driver et eget firma sammen med Lars-Kristian. Under firmaet Treasures faller både nettbutikken vår og bloggen min».

Ifølge E24 har Caroline Berg Eriksen tidligere i havnet i medias søkelys for blant annet å ha operert med prisliste for omtale på bloggen uten å opplyse leseren om dette. Ifølge markedsføringsloven skal all betalt omtale merkes om reklame.

I det siste har også Berg Eriksen fått oppmerksomhet i pressen på grunn av sin slanke kropp, der flere har stilt spørsmål ved henne som et forbilde for barn og unge.