Slik gikk det med Aqua-stjernene:

Selger fastfood på gata, store underskudd og slottseiendom

En av verdens største grupper skal snart samles igjen, men hva har skjedd siden 90-tallets storhetstid?

MILLIONGJELD: Neste år gjenoppstår Aqua, og gruppa skal spille en rekke konserter på en 90-tallsfestival i Danmark. Det spekuleres i om pengene er årsaken til comebacket, da flere av medlemmene har millioner i gjeld. Fra venstre ser vi medlemmene Rene Dif, Claus Norreen og  Søren Rasted. Foran står Lene Nystrøm. 
MILLIONGJELD: Neste år gjenoppstår Aqua, og gruppa skal spille en rekke konserter på en 90-tallsfestival i Danmark. Det spekuleres i om pengene er årsaken til comebacket, da flere av medlemmene har millioner i gjeld. Fra venstre ser vi medlemmene Rene Dif, Claus Norreen og  Søren Rasted. Foran står Lene Nystrøm.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1997 slo popgruppa Aqua gjennom med den verdenskjente hiten «Barbie Girl» og gjorde enorm suksess på slutten av 90-tallet og tidlig på 00-tallet, med låter som «Doctor Jones» og «Turn Back Time».

I 2011 ble førstnevnte kåret til 90-tallets verste låt.

Bandet, som gjorde Lene Nystrøm, René Dif, Søren Rasted og Claus Norreen til verdensstjerner, solgte hele 28 millioner album på verdensbasis.

I 2001 ble gruppa oppløst, men tidligere i høst ble det kjent at Aqua gjør comeback i forbindelse med minifestivalen «Vi elsker 90'erne 2017», og skal turnere Danmark rundt og holde en rekke konserter neste år.

Nå spekuleres det imidlertid om årsaken til comebacket er pengemangel.

Danske Ekstra Bladet har nemlig gjort en gjennomgang av Aqua-medlemmenes økonomi, som viser at alle fire medlemmenes selskaper har milliongjeld, skriver svenske Aftonbladet.

Går i minus

Ekstra Bladets gjennomgang viser at René Dif, gjennom selskapet sitt Dif Holding ApS skylder rundt fem millioner danske kroner. I tillegg finnes det svært få eiendeler tilknyttet selskapet.

I fjor hadde han en inntekt på rundt 100 000 danske kroner. Det er penger som lå i selskapet. For å livnære seg har den tidligere stjerna, som i 2003 ble dømt for vold mot sin ekskjæreste, prøvd å selge mat. Han åpnet i 2006 en restaurant i København. Den gikk konkurs etter kort tid.

Nå selger han ifølge den danske avisa hamburgere fra en bil på festivaler og gatelangs.

Det har heller ikke gått bra med økonomien til Claus Norreen. Selskapet hans Danny Red Holding AS har nesten 14 millioner danske kroner i gjeld.

Ifølge den danske avisa skyldes noe av dette et huskjøp han gjorde på åtte millioner danske kroner. Huset leies i dag ut, og har økt i verdi med to millioner.

I fjor tjente likevel Aqua-stjerna rundt 820 000 danske kroner gjennom holdingselskapet sitt.

Lever som kongelige

I 2001 giftet Lene Nystrøm seg med bandkollegaen Søren Rasted. Sammen har de barna Billy og India, og hele familien bor sammen i Danmark.

Det i en bolig som Aftonbladet omtaler som et «lite slott». Eiendommen «Øxenholm» ligger like utenfor Birkerød, og ble i 2006 kjøpt av paret for 26 millioner danske kroner.

De profilerte ektefellene har også et sommerhus i Tisvildeleje, som ble kjøpt for rundt 3,2 millioner kroner. På tross av store verdier i eiendommer, har de ikke kommet seg unna gjelda.

Ekstra Bladet anslår at de skylder rundt ti millioner danske kroner sammenlagt. De lider imidlertid ingen nød, ettersom de har omtrent 12 millioner danske kroner i et av selskapene de eier.

Ti konserter

Da nyheten om Aquas comeback først sprakk tidligere i høst, var jubelen stor blant fansen. Arrangørene forklarte da at de hadde forsøkt å få tak i kvartetten i flere år.

- Det er ingen hemmelighet at jeg lenge har jobbet med å få Aqua til å opptre i «Vi elsker 90'erne». Aqua er et av de aller største danske verdensnavn vi noen gang har hatt, skrev arrangøren Riffi Haddaoui blant annet i en pressemelding.

- Jeg er utrolig glad for å kunne si at de blir hovednavnet til i alle fall ti av konsertene våre i 2017.

René Dif bekreftet også nyheten

- Vi gleder oss til å komme i form og bli klare til å gi alt på scenen, uttaler han i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer