Tone Damli og Markus Foss:

Selger tomta til drømmeboligen for millioner

I flere år har de kranglet med Bærum kommune. Nå selger de deler av den omdiskuterte tomta.

SOLGT: Tone Damli og Markus Foss har lagt ut deler av den omdiskuterte milliontomta til salgs. Her på Kjendisgallaen på Chat Noir i 2015. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLGT: Tone Damli og Markus Foss har lagt ut deler av den omdiskuterte milliontomta til salgs. Her på Kjendisgallaen på Chat Noir i 2015. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 kjøpte Tone Damli (30) og kjæresten Markus Foss (35) det som etter planen skulle bli drømmeboligen, «Villa Solum» i Bærum, for 9,5 millioner kroner.

Husprosjektet har siden mai 2015 har ført til mye hodebry for henne og samboeren.

Nå har kjendisparet lagt ut deler av tomta for salg med prisantydning på 7 950 000 kroner, skriver Budstikka.

Tomten de selger skal ligge på 800 kvadratmeter, og er skilt fra tomten Damli og Foss har store planer om å bygge sin drømmebolig på.

Falske anklagere

Ønsket om å bygge et nytt hus har også møtt motstand fra flere falske klagere.

Opprinnelig var planen å pusse opp millionvillaen, som var over 90 år gammel da de kjøpte den. På grunn av husets tilstand valgte paret imidlertid å levere en søknad til Bærum kommune om å rive villaen for å bygge et nytt hus på tomta.

Da denne planen ble kjent, forsøkte flere ukjente personer å sette en stopper for parets ønskede byggeprosjekt.

Ifølge TV 2 mottok Plan- og bygningsavdelingen i Bærum kommune tre brev fra naboer som ønsket at kommunen skulle stanse parets byggeplaner, men alle brevene viste seg å være fra ikke-eksisterende personer.

HUSPROSJEKT: Tone Damli snakket ut om det omdiskuterte husprosjektet i kveldens episode av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

En av klagene er undertegnet med et navn som ikke eksisterer i Folkeregisteret, én er fra en adresse som ikke eksisterer og den tredje er levert anonymt.

- Jeg synes det er veldig kjedelig at noen vil stikke kjepper i hjulene for oss. Selvfølgelig ønsker man at alt skal gå knirkefritt når man er i en slik prosess. Det viser seg jo at slik er det ikke, har Tone tidligere sagt til TV 2-programmet God kveld Norge.

Ulovlig riving

Ifølge Budstikka hadde ikke paret tillatelse til å rive hele villaen, noe som har bydd på store utfordringer i ettertid. I fjor sommer så det ut til at Bærum kommune ikke ville gi artisten og samboeren tilgivelse, og vedtok at paret måtte betale et gebyr på 400 000 kroner for ulovlig riving.

Allerede i april i fjor mente kommunen at rivingsfirmaet, som var engasjert av kjendisparet, åpenbart visste om søknadsplikten som forelå.

Til Se og Hør innrømmet Foss kort tid før nyheten om boten kom, at det har vært utfordrende å leve med byggebråket. Damli kunne overfor Se og Hør si seg enig.

- Jeg får ikke gjort så mye i hverdagen, for dette er styrt fra andre hold. Håper Bærum kommune kan få ut fingeren snart, jeg tror ikke de kjenner på at det sitter en familie her uten en plass å bo, sa hun.

Angrer

Under et intervju med «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg i februar i fjor, snakket popstjernen ut om det omdiskuterte husprosjektet.

- Hadde jeg visst at det kom til å ta så lang tid, vet jeg ikke om jeg hadde begynt å bygge hus, sa Damli som bor hjemme hos svigerforeldrene for øyeblikket.

- Det skal sies at de er verdens fineste folk, men det er ikke til å stikke under en stol at jeg vil ha mitt eget. Jeg savner jo det, fortalte hun videre.

I november 2016 fikk paret endelig godkjent søknaden om å rive huset, men under kveldens intervju viser sangstjernen en litt annen reaksjon.

- Kommunen er vel som kommuner flest - de skal alltid være litt vanskelige. Så jeg skulle vel ønske de bare kunne tenke at det her er et par i etableringsfasen som bare vil ha et tak over hodet, men det tenker de ikke helt, forklarte hun.

Den gang trodde imidlertid Damli at alt ville ordne seg til slutt uansett, og at de kunne flytte inn før året var omme.

- Det er vel vanskelig å sette noe tid, men jeg håper litt på innen jul, sa hun den gang.

Det skjedde imidlertid ikke.

COMEBACK: Tone Damli gjør comeback med en opptreden under Vixen Blog Awards. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer