Seltzer mener han har tatt et stort skritt for knirke-tv

Og Linda Eide legger ned «Norsk attraksjon» etter å ha fått Gullruten-pris.

BESTE PROGRAMLEDERE:  Thomas Seltzer og Linda Eide fikk pris for henholdsvis beste mannlige og kvinnelige programleder.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BESTE PROGRAMLEDERE: Thomas Seltzer og Linda Eide fikk pris for henholdsvis beste mannlige og kvinnelige programleder. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

BERGEN (Dagbladet): - Dette trodde jeg virkelig ikke skulle skje. Hadde jeg trodd det, hadde jeg forberedt en takketale, sier Thomas Seltzer til Dagbladet rett etter han mottok prisen for årets mannlige programleder under Gullruten i kveld.

Han ankom Grieghallen sammen med kjæresten Cecilie, og valgte å takke henne da han snakket med Dagbladet - rett og slett fordi han glemte det på scena fordi han ble så overrasket.

- Jeg vil takke NRK som gir oss muligheten til å lage knirke-tv, kjæresten min Cecilie, stedattera mi Amalie, foreldrene mine og de andre i Turboneger, sier Seltzer.

Lite og stort skritt Seltzer fikk prisen for sin programlederjobb i «Trygdekontoret».

Etter han ble ropt opp på scena sa Seltzer følgende:

- Dette er et lite skritt for meg, men et stort skritt for knirke-tv.

Seltzer forteller også at han har fått flere tv-tilbud, men at han blir ved sin trygdelest.

- Jeg har fått tilbud om å gjøre tv-event, men jeg er ikke så organisk flink til å være på tv, sier programlederen og musikeren, som forteller at han har lært veldig mye om å være programleder av Fredrik Skavlan.

I rød joggedress I kategorien beste kvinnelige programleder, var det Linda Eide som stakk av med seieren for sin innstats i NRK-programmet «Norsk attraksjon».

Med sin røde joggedress har hun reist landet rundt, og over en million seere har fulgt med på hennes ulike stunt. Også i kveld hadde Eide på seg sin velkjente Diadora-dress.

Årets tv-navn:  Live Nelvik med sin Gullruten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Årets tv-navn: Live Nelvik med sin Gullruten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Helt ærlig så hadde jeg ikke trodd jeg skulle få denne prisen, men jeg tror den går mer til programmet enn meg, sier den beskjedne vestlendingen.

Eide tror at årsaken til at «Norsk attraksjon» har truffet så bredt, er at redaksjonen hadde et mål om å lage et program som deres venner ville like.

Legger ned Etter hun fikk den gjeve prisen, slapp hun selv en nyhet om programmets framtid.

- Vi har laget 21 program og besøkt 121 attraksjoner, men nå har vi også lagt oss selv ned. Det blir ingen ny sesong, så vi går i alle fall ut med et smell nå, sier Eide til Dagbladet.

- Hva ska du gjøre framover?

- Nå kan det bare gå nedover, er svaret fra en klassisk vestlandspessimist. Men jeg har jo fast jobb i NRK, så det blir nok mer tv etterhvert, sier Eide med et smil.