Klas Bergling om sønnen Avicii:

- Selvmordet kom som et sjokk

Aviciis far, Klas Bergling, åpner opp om sønnens psykiske problemer.

I SJOKK: I april 2018 ble Tim Bergling, kanskje best kjent som Avicii, funnet død på et hotellrom i Oman. Dødsfallet kom som en overraskelse på mange. Foto: NTB Scanpix
I SJOKK: I april 2018 ble Tim Bergling, kanskje best kjent som Avicii, funnet død på et hotellrom i Oman. Dødsfallet kom som en overraskelse på mange. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I april 2018 ble den svenske DJ-en Tim Bergling funnet død på et hotellrom i byen Muscat i Oman, og få dager seinere ble det kjent at han selv hadde valgt å ta sitt eget liv.

Bergling ble bare 28 år gammel. Spesielt vanskelig var det nok for foreldrene hans, som gjentatte ganger har snakket ut om savnet etter sønnen.

Klas Bergling (73) og Anki Lidén (72) opprettet i april i år, ett år etter sønnens død, en stiftelse som jobber for å motarbeide mental sykdom og selvmord. Stiftelsen, som har navnet Tim Bergling Foundation, ble opprettet for å «hedre hans minne og virke i hans ånd», da Bergling som kjent sleit med psykiske problemer.

Onsdag denne uka valgte det amerikanske morgenshowet «CBS This Morning» å fokusere på mental helse i store deler av programmet. I den anledning har de intervjuet den avdøde DJ-ens far, Klas Bergling, som snakker om sønnens vansker.

Har slitt med angst selv

Bergling forteller at han og kona for første gang så tegn til at sønnen sleit med angst da han var midt i tenåra.

- Når du har et barn som ikke føler seg bra, gjør du alt for å gjøre situasjonen bra igjen. Og du prøver å forstå hva som foregår. Så vi dro til en psykolog. Jeg tror han var 14 eller 15 år gammel, og det roet Tim ned, forteller han åpenhjertig til kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer