Kronprinsparet i Danmark:

Sender barna på kostskole i utlandet

De danske kronprinsbarna går en spennende tid i møte.

UT AV LANDET: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sender deres fire barn på et midlertid skoleopphold i utlandet neste år. Foto: NTB Scanpix
UT AV LANDET: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sender deres fire barn på et midlertid skoleopphold i utlandet neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2003 ble kronprins Frederik (51) av Danmark forlovet med den da australske Mary Donaldson (47). Allerede året etter sto det kongelige bryllupet, og i oktober 2005 kom parets første barn, arveprinsen Christian (14), til verden.

I åra etter har det kommet flere kongelige tilskudd i den danske kongefamilien. 21. april 2007 fikk kronprinsen og kronprinsessen en datter som fikk navnet Isabella, og som i dag har rukket å bli 12 år.

I januar 2011 kom det nok en gledelig babynyhet fra det danske kongehuset, da det ble klart at kronprinsparet hadde blitt foreldre til tvillingene Vincent og Josephine (8).

I dag er det ingen tvil om at kronprinsbarna er blitt store. En rekke danske medier - deriblant Billedbladet - skriver nemlig at alle fire barna skal flytte til utlandet for et kortere skoleopphold.

- Det er en gave

Ifølge den danske avisa avisen.dk skal Mary og Frederiks fire barn flytte i begynnelsen av 2020 - til Sveits. Det danske kongehuset opplyser i en pressemelding at barna skal tilbringe 12 uker i landet, hvor de skal gå på den internasjonale skolen Lemania-Verbier i byen Bagnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer