Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald Trumps sønn:

Sendte advokat på Youtube-bruker som hevdet at Barron Trump (10) var autist

Nå har han lagt seg flat: - Ville at folk skulle slutte å mobbe ham. 

REAGERTE PÅ AUTISTMEVIDEO: Melania Trump. Donald Trumps kone, sa gjennom sin advokat fra til en Youtube-bruker om at hun ville ha en video fjernet. I videoen ble det hevdet at sønnen deres, Barron (10), viste autistiske tendenser. Foto: REUTERS/Carlo Allegri, NTB scanpix
REAGERTE PÅ AUTISTMEVIDEO: Melania Trump. Donald Trumps kone, sa gjennom sin advokat fra til en Youtube-bruker om at hun ville ha en video fjernet. I videoen ble det hevdet at sønnen deres, Barron (10), viste autistiske tendenser. Foto: REUTERS/Carlo Allegri, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har snart gått en måned siden Donald Trump (70) ble utkåret som seiersherre i presidentvalget. Trump tiltrer neste år, og flytter inn i Det hvite hus i midten av januar.

70-åringen kan derimot få det ensomt, da verken kona Melania (46) eller minstesønnen Barron (10) flytter inn med han. De blir i New York for at tiåringen skal gå ferdig skoleåret.

Etter at valgresultatet ble kjent, har det vært mye fokus på den kommende presidentens familie. Datteren Ivanka har blant annet fått kritikk for rolleblanding, og designere har sagt at de nekter å kle opp Melania.

Lille Barron har også fått søkelyset rettet mot seg. Mye på grunn av hvordan han oppførte seg da faren hans holdt seierstalen sin tidligere i november.

Det var midt på natta i USA, og den ti år gamle gutten var tydelig trøtt. Han klarte knapt stå stille, klødde seg i øynene og duppet tilsynelatende nesten av flere ganger.

Autisme-anklager

Det fikk en Youtube-bruker til å reagere. James Hunter lagde ifølge flere medier, deriblant Mercury News og US Magazine, en sju minutter lang video der han påstod at Barron var autist.

Videoen var sammensatt av flere klipp av Trump-sønnen fra gjennom hele presidentkampanjen, der Youtube-brukeren påpekte likheter mellom scenene og autistiske tendenser.

Etter at den amerikanske skuespilleren Roise O'Donnell la ut videoen på Twitter, der hun stilte spørsmål ved om informasjonen faktisk stemte, gikk den viralt.

Hun har i ettertid oppklart at hun bare delte videoen fordi hennes egen datter, Dakota (3), selv har autisme. Formålet var å øke bevissthet rundt autisme.

Det fikk Melania Trump til å sende advokaten sin på videomakeren. I en uttalelse til US Magazine forteller Charles J. Harder, en av familiens faste advokater, at videoen var en form for mobbing.

- En video som nylig ble postet spekulerer i at Barron muligens er autist. Det er han ikke, konkluderer Harder i uttalelsen.

Melania Trump gikk derimot ikke til sak - hun ville til syvende og sist bare at videoen skulle fjernes og at mannen bak skulle beklage seg.

La seg flat

Etter oppstyret valgte Youtube-brukeren James Hunter å legge seg flat. Videoen som spekulerte i Barrons mulige autisme ble slettet, og erstattet av en annen video der han forklarer at meningen aldri var å skade noen.

Der fortalte han at han hadde gode intensjoner ved å spekulere.

- Jeg har vært i kontakt med Melania Trumps advokat, og denne videoen vil bli slettet, skrev han og fortsatte:

- Det var aldri meningen at dette skulle være mobbing. Jeg ble selv diagnostisert med autisme som femåring, og har gått gjennom mobbing selv. Jeg ville aldri gjort noe sånn, og lagde videoen fordi jeg virkelig trodde Barron viste symptomene, forteller han.

Videre forklarer Hunter, som nå bare har unnskyldningsvideoen på kanalen sin, at formålet var å stoppe mobbingen av vesle Barron.

- Jeg ville forklare at den «merkelige» oppførselen hans kanskje skyldtes autismen ... Jeg har mye respekt for Melania og familien hennes. Jeg ville aldri såre noen, forklarer han.

I enda en uttalelse til US Magazine understreker advokaten Harder at videoen nå er fjernet, og at Hunter har sagt beklager.

«Lille-Donald»

Barron er Donald Trumps eneste barn med hans nåværende kone.

Barron er oppvokst i Trump Tower, og skal ha en egen etasje i skyskraperen for seg selv. Tiåringen kan både engelsk og slovensk. Sistnevnte språk snakker han med moren sin.

Melania har tidligere fortalt Parenting.com at sønnen elsker å bygge noe opp og rive det ned, for så å bygge noe annet.

I samme intervju kom det fram at tiåringen har sin egen etasje i Trump-leiligheten på Manhattan. Melania har også røpet detaljer om sønnens klespreferanser.

Til ABC News har den tidligere modellen sagt at Barron liker å ta på seg dress og slips - dog ikke hver dag - «sånn som pappa».

Joggebukser faller ikke i like god smak hos tiåringen, som blir kalt «lille-Donald» av sin mor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!