Prins Harry og hertuginne Meghan:

Sendte brev etter skandale­intervjuet

Skal ha navngitt familiemedlemmet som var bekymret for hvor mørk hud sønnen deres ville få.

BEKRYMRET: Meghan skal ha uttrykt bekymring for fordommer innad i den britiske kongefamilien. Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock/NTB.
BEKRYMRET: Meghan skal ha uttrykt bekymring for fordommer innad i den britiske kongefamilien. Foto: Lev Radin/Pacific Press/Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert

I mars 2021 dukker prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) opp i et svært så ærlig intervju med talkshowdronninga Oprah Winfrey (69).

Intervjuet sendte sjokkbølger gjennom «hele» verden, og var blant de første store avsløringene hertugparet kom med om det britiske kongehuset - og hvordan de følte seg behandlet.

DOKUMENTAR: Kongehusekspert Caroline Vagle forklarer hva som ligger bak utsagnet til Meghan Markle når hun sier hun «ble matet til ulvene» av media. VIDEO: Dagbladet TV / Netflix Vis mer

Blant uttalelsene under intervjuet som skapte store overskrifter, var Meghans påstand om at familiemedlemmer skal ha uttrykt bekymringer om hvor mørk huden til sønnen deres, Archie (3), kom til å bli.

Nå skriver flere britiske medier, blant andre Independent, at Meghan skal ha sendt et brev til kong Charles (74) hvor hun uttrykte bekymring for det hun kalte ubevisste fordommer i familien.

Brevet skal hun ha sendt etter det mye omtalte intervjuet med Oprah.

TIL KRIG: Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan har fått sterke reaksjoner av flere. Kongehusekspert Caroline Vagle tror serien kan bidra til splid i familien. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Påstandene sørget for en aldri så liten krise i det britiske monarkiet.

The Telegraphs kilde hevder at brevutvekslingen er en del av grunnen til at Meghan ikke deltar på kroning av Charles og Camilla (75) i mai, og hevder også at Meghan føler at hun ikke har mottatt et tilfredsstillende nok svar på bekymringene sine.

URETTFERDIG: Dette trodde Se og Hørs kongehusekspert at de siste tre episodene vil handle om i Harry og Meghans Netflix-dokumentar. Video: Rød Løper Vis mer

Videre står det at Meghans brev skal ha blitt sendt som et svar på et brev fra Charles, der han uttrykte sin sorg over splittelsen i familien.

Familiemedlemmet som skal ha satt spørsmålstegn ved hudfargen skal også ha blitt navngitt i brevet fra Meghan. Både hertuginnen og Charles skal ha erkjent at bemerkningen ikke ble gjort ondsinnet, ifølge The Telegraph.

I etterkant av intervjuet har prins Harry flere ganger avvist at de anklaget medlemmer i kongefamilien for rasisme. Seinest i januar.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

I et intervju med Tom Brady, sier programlederen at Harry anklaget familien for rasisme under intervjuet med Oprah. Da svarte Harry følgende:

- Nei, det gjorde jeg ikke. Det var det den britiske pressen som skrev.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer