Arve Tellefsen og Kristin Cecilie Slørdahl:

Separeres etter 15 års ekteskap

Fiolinisten og kona bekrefter at de har gått hver til sitt.

GÅTT HVER TIL SITT: Kristin Cecilie Slørdahl og musiker Arve Tellefsen har flyttet fra hverandre. Her avbildet i 2017. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
GÅTT HVER TIL SITT: Kristin Cecilie Slørdahl og musiker Arve Tellefsen har flyttet fra hverandre. Her avbildet i 2017. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av landets mest anerkjente og folkekjære musikere Arve Tellefsen (84) og kona Kristin Cecilie Slørdahl (60) giftet seg i 2005. Bryllupet fant sted på den norske ambassaden i Stockholm i all hemmelighet.

Nå, over 15 år seinere, har paret besluttet å gå hver til sitt.

Det kommer fram i tirsdagens utgave av Se og Hør hvor både Slørdahl og Tellefsen bekrefter separasjonen.

- Vi bor hver for oss, men har et godt forhold, skriver Slørdahl i en tekstmelding til Se og Hør.

Slørdahl opplyser også om at hun fortsatt er leder for Oslo Kammermusikkfestival, som ble etablert av Tellefsen i 1989.

OVER: I tirsdagens utgave av Se og Hør bekrefter Arve Tellefsen og Kristin Slørdahl at de har gått hver til sitt. Foto: Faksimile
OVER: I tirsdagens utgave av Se og Hør bekrefter Arve Tellefsen og Kristin Slørdahl at de har gått hver til sitt. Foto: Faksimile Vis mer

Fant tilbake til hverandre

Paret møttes da Slørdahl var tenåring, noe Tellefsen har skrevet om i selvbiografien sin «Arve Tellefsen - et portrett».

Der kom det fram at Tellefsen og Slørdahl ble kjærester noen år etter at de møttes. Forholdet tok imidlertid slutt og de giftet seg på hver sin kant.

FLYTTET FRA HVERANDRE: I 2005 ga Arve Tellefsen og Kristin Cecilie Slørdahl hverandre sitt ja. Nå er de separert. Her er de to avbildet i 2008. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
FLYTTET FRA HVERANDRE: I 2005 ga Arve Tellefsen og Kristin Cecilie Slørdahl hverandre sitt ja. Nå er de separert. Her er de to avbildet i 2008. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Vis mer

Da de begge var skilt fant de tilbake til hverandre, og i etterkant fikk de døtrene Ingeborg Cecilie og Kari Sofie. Den populære fiolinisten var for øvrig 64 år gammel da han ble far for første gang.

Tellefsen har tidligere fortalt åpent om at det å bli far forandret livet hans. I et intervju med Dagbladet fra 2014 fortalte Tellefsen at han ofte tenkte på at han var eldre enn fedrene til barnas klassevenner.

- Ja, jeg tenker på det. Men det er ikke så mye jeg kan gjøre med det, sa han den gang, og la til:

- Jeg tror at når man har såpass høy alder og får barn, så er man mer bekymret enn en 25-åring som får barn.

BRUDD: Victoria Nadine snakker om bruddet med Silas Massa Vasstrand på «Senkveld». Vis mer

Prisvinnende fiolinist

Da Dagbladet møtte Tellefsen to år seinere forklarte han at døtrene var med på å holde ham vital og selektiv.

- De siste åra har jeg tenkt mer og mer på døden, Jeg er ikke redd for den, men jeg er spent på hva som skjer - ingen har jo kommet levende tilbake og kan fortelle, sa han den gang.

- Du er jo en godt voksen far, tenker du på at døtrene skal miste sin pappa?

- Jentene mine er modne og sterke unge kvinner nå, de klarer seg uansett. Jeg ser det mer fra et egoistisk ståsted, det er jeg som vil være med dem, svarte Tellefsen.

FOLKEKJÆR: Arve Tellefsen har vunnet flere priser opp gjennom åra. Her er han avbildet i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB
FOLKEKJÆR: Arve Tellefsen har vunnet flere priser opp gjennom åra. Her er han avbildet i 2017. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tellefsen begynte å spille fiolin allerede som seksåring, og har opp gjennom åra spilt med flere av verdens fremste orkestre og dirigenter.

Gjennom sin suksessrike karriere har han vunnet flere priser, blant annet Spellemannsprisen i ulike kategorier opp til flere ganger. I 2017 ble han tildelt årets hederspris under Spellemannsprisen.

Fiolinisten fikk i 1996 også Norsk kulturråds ærespris. Prisen deles årlig ut av Norsk kulturråd til en person som har «gjort en innsats av vesentlig betydning for norsk kunst- og kulturliv». Den anerkjente fiolinisten ble i 2007 tildelt Anders Jahres kulturpris, som først og fremst er en hedersbevisning for utmerket arbeid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer