«Maskorama»:

- Ser aldri på igjen

Kritikken hagler mot NRK-programmet etter lørdagens avsløring.

MISFORNØYD: Seerne var ikke spesielt fornøyde da det viste seg å være Fantorangen som skjulte seg bak en av maskene i «Maskorama». Foto: Ulrik Kramer / NRK
MISFORNØYD: Seerne var ikke spesielt fornøyde da det viste seg å være Fantorangen som skjulte seg bak en av maskene i «Maskorama». Foto: Ulrik Kramer / NRK Vis mer
Publisert

Tredje sesong av NRK-suksessen «Maskorama» ruller for tida over skjermene, og over en million nordmenn følger programmet der kjente fjes opptrer bak masker.

Gjetteleken er for alvor i gang, og lørdag var det Snøroboten som måtte avsløre identiteten sin etter å ha mottatt færrest stemmer.

I kostymet var det den fiktive barne-TV-figuren Fantorangen som skjulte seg. Det får seerne til å rase i NRKs kommentarfelt.

GJETTET FEIL: Maskorama-detektiv Nicolay Ramm gjettet feil under lørdagens sending. Nå må han løpe naken gjennom slottsparken. Reporter: Karoline Henriette Video: Nora Skavhaug Vis mer

- For dumt

40 prosent av folket trodde det var skuespiller Mari Maurstad (65) som skjulte seg inni Snøroboten, i likhet med en av programmets detektiver, Nicolay Ramm (33).

I kommentarfeltet på NRKs Facebook-side er det flere som uttrykker sterk misnøye.

TV 2 og VG har tidligere omtalt saken.

Kritikken går blant annet ut på at det er nok et kostyme under Snørobot-drakta.

«Der mistet NRK i alle fall meg som seer av «Maskorama»!! Begynner å bli for dumt, da ei dukke er innholdet i figuren», mener en seer.

GLIPP: «Maskorama» er tilbake på skjermen, og spekulasjonene om hvem som skjuler seg bak maskene, er godt i gang. En av figurene ga seerne et ufrivillig hint under lørdagens opptreden. Video: Rød Løper Vis mer

«Her ble hele programmet useriøst og jeg er usikker på om jeg gidder å se flere episoder. Personen bak masken er ikke avslørt. Hva blir den neste «avsløringen»? Max Mekker?», skriver en annen.

«Og vipps, jeg ser aldri på dette igjen. Så flaut!», lyder det fra en tredje.

Andre seere tar imidlertid programmet i forsvar, og understreker at «Maskorama» er et program for hele familien, inkludert barna.

- Tar det til etterretning

Overfor Dagbladet kan prosjektredaktør i programmet, Jan Egil Ådland, fortelle om andre reaksjoner enn det som framkommer i kommentarfeltet.

- Reaksjonene har vært overveiende positive. På lørdag var det barna som var de beste detektivene, og vi er ekstremt fornøyd med at Fantorangen ville være med på «Maskorama».

SJOKK: Vi avslører for Helene Spilling at hennes samboer, Birgit Skarstein, var med i «Maskorama». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Han er heller ikke bekymret for at dette skal påvirke programmets popularitet.

- Vårt inntrykk er at de aller fleste synes det var lekent og morsomt at Fantorangen skjulte seg i Snøroboten. Vi tror ikke mange kutter ut Maskorama på grunn av dette.

Selv om han påpeker at alt kan skje i «Maskorama» og at de prøver å ha noe for alle, så har de fått med seg kritikken etter lørdagens maskefall.

- Vi har fått med oss at det har vært noen skuffa detektiver der ute, i hovedsak voksne, som syntes dette ble for tullete. Det tar jeg til etterretning.

TABBE: Maskorama-detektivene snakker om øyeblikket som sjokkerte dem mest i forrige sesong. Vis mer

Inspirasjon fra utlandet

Da Dagbladet tok en prat med «Maskorama»s detektivpanel etter programmets slutt lørdag, uttalte Ramm at han ble overrasket over avsløringen.

- Jeg hyller det! Det er der det skal være, det skal være vanskelig. Det skal komme overraskelser inn. Nå kan Max Mekker dukke opp, ikke sant!

Jan Thomas (55) på sin side, var ikke særlig overrasket over Snørobotens egentlige identitet.

- Når Fantorangen har vært inne i Snøroboten så tenker jeg at nå er «Maskorama» akkurat det vi har prøvd å forklare at «Maskorama» er. Dette burde ikke komme som en overraskelse for noen, sier Jan Thomas og nevner at liknende avsløringer har skjedd i utenlandske versjoner av programmer.

VENDING: Det var en overraskelse som skjulte seg bak maska i «Maskorama». Video fra NRK Vis mer

Kjendisstylisten sikter til fjorårets sesong av den amerikanske versjonen, der Kermit the frog gjemte seg i et sneglekostyme.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer