Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Krokodillejegeren»:

Ser du hvem dette er sønnen til?

Robert Irwin (13) følger i sin berømte pappas fotspor.

IVRIG: Robert Irwin (13), sønnen til Steve Irwin, viser frem et beltedyr til programleder Jimmy Fallons store begeistring. Foto: NTB Scanpix
IVRIG: Robert Irwin (13), sønnen til Steve Irwin, viser frem et beltedyr til programleder Jimmy Fallons store begeistring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Steve Irwin ble i sin tid verdenskjent som «Krokodillejegeren». Den entusiastiske tv-personligheten døde i 2006, etter at han ble stukket av en piggrokke. Nå ser det ut til at sønnen, Robert Irwin (13), har arvet naturinteressen til sin verdenskjente far.

Denne uken gjestet han Jimmy Fallon og hans «The Tonight Show». Og unge Irwins fremtreden i programmet minner definitivt om hans berømte pappa.

Robert Irwin har på seg samme type uniform, og snakker entusiastisk om dyreliv på en måte som trolig ville ha gjort faren stolt. Også storesøster Bindi følger i samme spor som sin naturkjære far.

- Pappa var faktisk på «The Tonight Show» for ganske lenge siden. Det er stas at jeg kan fortsette i samme fotspor som ham, forteller han til Fallon, ifølge The Telegraph.

- Akkurat som pappa

Jimmy Fallon viser frem en rekke gamle bilder av den dyrekjære gjesten. På et av bildene holder pappa Steve Irwin en slange opp foran sønnen, som den gang bare var en baby.

Robert utbroderer kjapt med sin kunnskap om slangen på bildet, og om hva slags blomster den foretrekker.

- Den elsker blomster. Det er som kattemynte for dem, de bare ELSKER det, forklarer han lidenskapelig.

- Du er akkurat som faren din! Du er så engasjert, utbryter Fallon.

Dyrepark som barnehage

Det lå nok omtrent i kortene at sønnen til den energiske tv-stjerna skulle bli over gjennomsnittet interessert i dyreliv. I tillegg til å ha to naturvitere som foreldre, brukte Robert store deler av barndommen i familien Irwins egen dyrepark.

- Det ligger naturlig i blodet mitt. Jeg vokste bokstavelig talt opp i Australia Zoo, og jeg føler meg som verdens heldigste gutt, sier Robert.

Dokumentarserien «The Crocodile Hunter», eller «Krokodillejegeren» på norsk, gjorde dyreparken til en svært populær turistattraksjon i Australia.

Australia Zoo har fortrinnsvis fokus på reptiler, men viser også frem australske dyrearter som koalabjørner og vombater.

Dyr i studio

Unggutten har, ikke helt uventet, med seg flere dyr i tv-studioet til Fallon. Det første han drar fram, er en dvergkrokodille ved navn «Beetlejuice».

«KROKODILLA»: Robert holder krokodilleshow i Australia Zoo i Queensland, i november i fjor. Foto: Splash News / NTB Scanpix

«KROKODILLA»: Robert holder krokodilleshow i Australia Zoo i Queensland, i november i fjor. Foto: Splash News / NTB Scanpix

Vis mer

Han viser også ivrig fram en armadillo - altså et beltedyr - og en slange, før han til slutt runder av seansen med to ulike dovendyr.

Fallon er tilsynelatende imponert over både kunnskapen og entusiasmen til 13-åringen. Tv-verten får også holde dovendyret «Serenity».

- Du gjør en god jobb. Du burde bytte navn til «dovendyrhviskeren», roser den unge dyreelskeren.

Robert Irwin var bare tre år da faren plutselig døde. Steve Irwin etterlot seg også kona Terri Irwin (52) og datteren Bindi (18). Våren 2014 ble det for øvrig kjent at de to og moren deres hadde inngått en samarbeidsavtale med SeaWorld.

I FARENS FOTSPOR:  Her mater åtte år gamle Robert Irwin en saltvannskrokodille for første gang. Han er Steve Irwins sønn. Video: NTB scanpixVis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media