Drag:

Ser du hvem dette er?

Dragartist Marius Hagen sminker norske kjendiser til det ugjenkjennelige i ny serie.

DRAG: Marius Hagen skal stæsje opp kjendiser på Youtube denne våren. Video: Rød Løper/ Youtube/PamelaThePam.

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Youtube-serien «Pamelas Celeb Makeover» inviterer Marius Hagen - også kjent under artistnavnet Pamela The Pam - en rekke norske kjendiser til en samtale mens hans sminker dem om til glamorøse dragqueens.

Hallgeir Kvadsheim (50), Markus Bailey (28), Victor Sotberg (29), Pierre Louis (27), Joakim Kleven (27), Sandra Lyng (33), Iselin Guttormsen (34) og Amalie Snøløs (24) er noen av de kjente fjesene som dukker opp i serien utover våren.

FØRST UT: Iselin Guttormsen er blant kjendisene som blir å se i programmet. Foto: Skjermdump
FØRST UT: Iselin Guttormsen er blant kjendisene som blir å se i programmet. Foto: Skjermdump Vis mer

Markus Bailey og Iselin Guttormsen er først ut. Episodene er nå sluppet på Youtube - og de to ellers så kjente fjesene er mildt sagt så vidt til å kjenne igjen etter at de har vært i Hagens sminkestol.

Men sjokket var størst for artist Sandra Lyng, avslører Hagen overfor Dagbladet.

- Hun var helt paff. Hun ble helt stille da hun fikk se seg selv som drag. Hun sa ikke et ord på flere minutter, og da ble jeg kjempestressa og tenkte at hun skulle storme ut. Men hun ble fornøyd.

PREMIERE: Realitystjernene Pierre og Daniel Louis, mest kjent fra «Ex On The Beach», er aktuelle med en ny serie på Discovery+ «Pierre og Daniel blir seriøse». Vis mer

Drag til folket

Marius Hagen har lenge ønsket å lage noe om drag, og en dag foreslo kjæresten at han kunne lage en serie. Innspillingen har foregått over en lang periode, og nå er den ferdig produsert.

- Har det vært vanskelig å få kjendiser til å være med?

- Ja og nei. Noen var overraskende lett å få med, som for eksempel Hallgeir. Han hadde jeg tenkt skulle si nei, men han kunne ikke vært mer gira, forteller Hagen, og fortsetter:

UGJENKJENNELIG: Programleder Markus Bailey etter en makeover hos Marius Hagen. Foto: Skjermdump
UGJENKJENNELIG: Programleder Markus Bailey etter en makeover hos Marius Hagen. Foto: Skjermdump Vis mer

- Det er kult at familiefaren Hallgeir deltar. Mange menn svarte nei fordi de ikke turte, men dessverre kan jeg forstå det. Vi må tørre å ta litt mer plass. Dette skal ikke være noe å ikke tørre.

Hagen har vært opptatt av mangfold blant deltakerne: det er homofile og heterofile, menn og kvinner.

- Jeg lager denne serien for å få drag ut til det norske folk. Jeg vil normalisere det vi ser på som unormalt, sier Hagen til Dagbladet.

- Overrasket

I de 10-12 minutter lange episodene kan Hagen love god stemning, humor, artige reaksjoner og fine samtaler.

- Vi snakker om det som faller oss inn, men det er noe vesentlig for den som er med. Jeg tilpasser samtalen til personen som er der. Seerne kan forvente seg mange morsomme reaksjoner. Jeg tror jentene kanskje tenkte at de visste hva de gikk til, men «revealen» blir like overraskende for dem som for gutta, sier Hagen.

UGJENKJENNELIG: «Bloggerne»-profil Joakim Kleven har ventet i 27 år på å få oppfylt en drøm, nemlig å bli kledd opp i drag. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Tror du at kjendisene visste hva de gikk til?

- Absolutt ikke! Det er noen fantastiske reaksjoner, røper Hagen, og trekker særlig fram realityprofil Pierre Louis:

- Han ble også overrasket, men mest satt ut over hvor fin han ble. Han var mer nysgjerrig på dette enn jeg hadde trodd, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer