Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Melania Trump:

Ser fram til kongelig behandling

Theresa Mays ektemann, Philip, har kjøpt seg nytt antrekk før han skal møte Melania. Mens hun ser fram til kongelig teselskap.

TESELSKAP: Fredag skal Melania Trump møte Theresa Mays ektemann - som for anledning har kjøpt seg ny dress, før hun seinere skal på teselskap med dronning Elizabeth II. Foto: NTB Scanpix
TESELSKAP: Fredag skal Melania Trump møte Theresa Mays ektemann - som for anledning har kjøpt seg ny dress, før hun seinere skal på teselskap med dronning Elizabeth II. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sammen med ektemannen Donald Trump, har Melania tatt fatt på den mye omtalte Europa-turneen. Men mens presidenten skaper kaos, ser Melania fram til å gjøre helt andre ting.

På hennes første reise til England siden hun ble førstedame, planlegger Melania å besøke både militærveteraner og lokale skolebarn. Men det hun ser aller mest fram til, er å besøke dronning Elizabeth II.

- Å møte veteranene og lokale skolebarn vil naturligvis være et høydepunkt. Hun ser også fram til å drikke te med dronningen, sier hennes talskvinne, Stephanie Grisham til CNN.

LONDON: Det er ventet at titusenvis av mennesker skal demonstrere mot Donald Trump i forbindelse med hans besøk i Storbritannia fredag. Men allerede torsdag var demonstrantene godt i gang. Video: Scanpix / Nicolai Delebekk / Emilie Rydning Vis mer

Gallamiddag

Torsdag ble presidentparet bedt på gallamiddag med statsminister Theresa May i Blenheim slott i Oxfordshire. Der fikk de omgås både politikere og forretningspersoner.

Den monumentale herregården fra 1800-tallet har hele 187 rom, og er kjent som fødestedet til Storbritannias mest kjente statsminister, Winston Churchill.

Melania troppet opp iført en elegant, lysegul ballkjole. Tidligere har førstedamen blitt anklaget for å kle seg i antrekk med politisk budskap, men denne gangen er Twitter-brukerne samstemte: «Hun ser ut som en prinsesse», skriver flere.

Da gallamiddagen gikk mot slutten, ble presidentparet fraktet med helikopter tilbake til London. Der skal de overnatte i den amerikanske ambassadeboligen.

Teselskap med dronningen

Besøket regnes ikke som et offisielt besøk og alt som følger med det. Dermed er planen for fredag at Donald Trump skal være sammen med Theresa May, mens Melania skal tilbringe tid med statsministerens ektemann, Philip.

- Han ser fram til å møte Melania. Begge deltok på G20-toppmøtet, men på grunn av en hektisk timeplan, rakk han ikke å hilse på henne. Nå har han kjøpt seg en ny dress for anledningen, sier Theresa May til Sunday Times.

Etter at Melania har sett på Philips nye dress, og Donald har diskutert med Theresa, er planen at de skal møtes igjen for å reise på kongelig besøk, ifølge Daily Mail.

På ettermiddagen ønskes presidentparet velkommen til Windsor Castle. Der blir de møtt med militærparade, og vil motta kongelig velkomst før den amerikanske nasjonalsangen skal spilles.

Så skal de drikke te med dronningen.

ELEGANT ANTRUKKET: Torsdag ankom Donald Trump og Melania Trump en gallamiddag i Storbritannia. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix
ELEGANT ANTRUKKET: Torsdag ankom Donald Trump og Melania Trump en gallamiddag i Storbritannia. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Kaosturné

Theresa og Donald skal sannsynligvis diskutere brexit og potensielle handelsavtaler. Torsdag kveld publiserte The Sun et intervju med den amerikanske presidenten hvor han kritiserer Mays brexit-plan.

Der anklager han May for å ødelegge alt landet kunne ha tjent på brexit, og mener den myke brexit-planen kan drepe enhver framtidig handelsavtale.

- Hvis de gjør en slik avtale, ville det antakelig være EU vi har å gjøre med, og ikke Storbritannia, og det ville trolig drepe en avtale, sier han.

Hittil har Trump skapt kaos begge dagene han har vært på Europa-besøk. Først stilte han NATO-sjef Jens Stoltenberg til veggs foran åpent kamera, så kom meldingene om at han skal ha true med å trekke USA fra NATO, dersom de allierte ikke øker forsvarsbudsjettene umiddelbart.

Like etter troppet han triumferende opp på pressekonferanse med følgende beskjed:

- Jeg er veldig konsistent. Jeg er et veldig stabilt geni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media