Egor Filipenko:

- Ser jeg sånn ut?

Egor Filipenko fikk sjokk da han så seg i speilet.

SKADE: Egor Filipenko ble skadet under «Skal vi danse: all stars», hvor han danset med Kathrine Moholt. Foto: Espen Solli/TV 2
SKADE: Egor Filipenko ble skadet under «Skal vi danse: all stars», hvor han danset med Kathrine Moholt. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egor Filipenko (35) har blitt kjent som en av proffdanserne og som dommer i «Skal vi danse». I fjor var han blant dem som gjorde comeback på dansegulvet under «All stars»-sesongen.

Det ble derimot ikke en dans på roser for Filipenko, som måtte trekke seg etter bare noen uker på parketten på grunn av prolaps.

- Det var flere måneder hvor jeg nesten ikke kunne gjøre noe annet enn å stappe i meg piller. Jeg var full av piller, og klarte bare å gjøre det jeg måtte gjøre for barna, forteller danseren om skaden nå til TV 2.

Tilstanden til danseren har vært så dårlig at han ikke har orket å snakke om det tidligere, og heller løy på spørsmål om hvordan han hadde det.

BUKSA RYKER: Egor Filipenko sin bukse sprekker under dansen med dansepartner Katrine Moholt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Luna Lea/TV 2 Vis mer

Fikk sjokk

Nå forteller Filipenko at han lå i senga i flere måneder etter skaden. I desember begynte han å gå litt turer, og i april startet han med pushups.

Men da danseren så seg i speilet under treningsøkta fikk han sjokk.

- Etter å ha tatt pushups var jeg liksom Hercules på høyresiden av kroppen, ikke sant? Høyre bryst var pumpet, mens venstre side så ut som den var bedøvet. Jeg tenkte: «Skal jeg se deformert ut for alltid? Ikke kødd da, ser jeg sånn ut?».

Filipenko klarte ikke å stramme noen av musklene på venstre side av overkroppen.

SKADD PÅ PARKETTEN: Santino Mirenna skadet seg under «Skal vi danse»-sending. Video: TV 2. Reporter: Jonas Scheie Hammer / Rød Løper Vis mer

- Jeg er supergira

Til Dagbladet kan danseren fortelle at han er på bedringens vei. Likevel vil det trolig ta enda et år før venstre side av overkroppen blir symmetrisk igjen.

- Kroppen fungerer og jeg er positiv, sier Filipenko som er klar for å svinge på kroppen igjen.

Filipenko innrømmer at det var et stort nederlag å få en skade under «Skal vi danse».

- Det hadde vært to år med corona og jeg veide 10 kilo for mye. Da jeg fikk forespørsel om «Skal vi danse» tenkte jeg: «Let's go», forteller Filipenko og legger til at han la seg i hardtrening.

Danseren var så godt trent som han kunne være, men så kom prolapsen.

KREVENDE: Jørgine og Cengiz ser her tilbake på ukene i «Skal vi danse: all stars» før finalen. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Thea Hope. Vis mer

- Nå er jeg på vei opp igjen og jeg gleder meg til å danse igjen.

Om vi vil se Filipenko tilbake på «Skal vi danse»-parketten til høsten er enda ukjent, men 35-åringen kan røpe at det skjer noe spennende til høsten.

- Jeg er supergira. Det kommer noe kult. Folk kan glede seg, sier han om det nye prosjektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer