Ivanka og Jared Kushner:

- Ser på seg selv som kongelige

Trumps tidligere pressesekretær er ute med en tilsynelatende avslørende bok.

FLERE AVSLØRINGER: Stephanie Grisham byr angivelig på flere avsløringer fra innsida av Det hvite hus, blant annet om Jared Kushner og Ivanka Trump. Foto: Matt Baron/REX/NTB
FLERE AVSLØRINGER: Stephanie Grisham byr angivelig på flere avsløringer fra innsida av Det hvite hus, blant annet om Jared Kushner og Ivanka Trump. Foto: Matt Baron/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om noen måneder har det gått et helt år siden Donald Trump (75) og familien forlot Det hvite hus. Det har blitt langt roligere rundt den kontroversielle eks-presidenten, men Trump-familien evner fortsatt å stå for en rekke overskrifter.

Nå er de i vinden igjen, og kan takke tidligere pressesekretær og siden stabssjef Stephanie Grisham (45) for publisiteten.

Det kommer likevel neppe noen takk hennes vei, ettersom boka hun nå er ute med «I'll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House» ikke akkurat pynter på familiens allerede frynsete rykte.

Boka slippes 6. oktober, men Washington Post har allerede fått tak i den.

Fikk ikke møte dronningen

Blant dem som får verbalt klask i fjeset er Trumps datter Ivanka (39) og hennes ektemann Jared Kushner (40). Ekteparet er, i likhet med resten av Trump-familien, vant til å stå i stormen.

I boka ser det ikke ut til at Grisham har særlig til overs for radarparet. Her går hun nemlig langt i å framstille dem som hovmodige.

Hun tar blant annet for seg episoden da presidentparet besøkte dronning Elizabeth i Storbritannia i 2019.

ETTERFORSKNING: Amerikanske myndigheter skal angivelig ta en titt på på konsulentutbetalinger som kan ha gått til presidentens eldste datter, Ivanka Trump. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Kushner og Ivanka skal ifølge henne ha forsøkt å bli med, noe som ville ha vært mot protokollen. De skal ha mislyktes da de ikke fikk plass i helikopteret.

«Endelig forsto jeg hva som foregikk. Jared og Ivanka trodde de var kongefamilien av USA», skriver hun, ifølge Washington Post.

Skylder nederlaget på Kushner

Videre mener hun at Kushner var stabssjef for presidenten i praksis, og at han hadde mer enn én finger med i spillet for den daværende presidentens coronataler.

«Jeg delte med fru Trump flere ganger min mening om at hvis vi tapte gjenvalget i 2020 var det på grunn av Jared. Hun var ikke uenig med meg», skriver Grisham videre.

Hun har selv vært i hardt vær gjentatte ganger som pressesekretær, og ble blant annet anklaget for løgn. Hun fikk til slutt nok da demonstranter stormet Kongressen 6. januar i år, og sluttet på dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer