Hertuginne Meghan og prinsesse Kate:

Serie med stikk til Kate

Prinsessen blir nevnt i den populære actionserien.

ANSTRENGT STEMNING: Prinsesse Kate og hertuginne Meghan har ikke hatt den beste tonen mellom seg, ifølge prins Harrys selvbiografi. Foto: James Gourley/BPI/REX/Shutterstock/NTB
ANSTRENGT STEMNING: Prinsesse Kate og hertuginne Meghan har ikke hatt den beste tonen mellom seg, ifølge prins Harrys selvbiografi. Foto: James Gourley/BPI/REX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Før hun ble hertuginne Meghan av Sussex (41), var hun kjent som skuespilleren Meghan Markle.

Hun har blant annet spilt i den populære serien «Suits», og har flere venner i filmbransjen.

Tidligere skuespillerkollega Priyanka Chopra Jonas (41) er blant dem som offentlig har støttet hertuginnen av Sussex.

Nå vekker imidlertid en av Chopra Jonas' serier oppsikt, ettersom mange hevder hun kommer med et stikk til Meghans svigersøster, prinsesse Kate (41).

Prinsesse Kate overrasker alle med en piano-opptreden under Eurovision. Video: BBC/Eurovision Vis mer

Omtaler prinsessen

I actionserien «Citadel» spiller Chopra Jonas en av hovedrollene, agent Nadia Sinh.

Scenen som nå får oppmerksomhet, er i seriens tredje episode. Krimsjef Balduino Basto, spilt av Sen Monro, blir sendt på oppdrag i Marokko under Sinhs ordre.

Under oppdraget har han Sinh på øret. Hun gir ham instrukser om å bryte seg inn på forsvarssjefens kontor, hvorpå Basto svarer: «Forsvarssjefen? Du kunne like gjerne bedt meg om å komme meg mellom beina på hertuginnen av Cambridge!».

Donald Trump la ikke skjul på hva han mente om prins Harry og Meghan Markle og deres utsagn i forbindelse med kroningen av Kong Charles. Video: GB News / Nigel Farage / Rød Løper. Vis mer

Flere medier har omtalt saken, deriblant Us Magazine.

Prinsesse Kate bar tittelen hertuginne av Cambridge fram til dronning Elizabeths død i fjor. I dag er hun prinsesse av Wales og hertuginne av Cornwall.

Sammenlikner seg med Disney-karakter

Kommentaren om Kate i «Citadel» kommer kort tid etter det flere mener var et stikk mot prinsessen i den nye live action-versjonen av «Den lille havfruen».

I en førvisning av filmen var det en scene som fikk flere til å heve øyenbrynene, ifølge US Weekly.

Når prins Eric, spilt av Jonah Hauer-King, forsøker å gjette navnet på den stumme havfruen Ariel, spilt av Halle Bailey, gjetter han først på Diana.

DOKUMENTAR: Kongehusekspert Caroline Vagle forklarer hva som ligger bak utsagnet til Meghan Markle når hun sier hun «ble matet til ulvene» av media. VIDEO: Dagbladet TV / Netflix Vis mer

Når Ariel rister på hodet, gjetter prinsen navnet Catherine. Havfruen skjærer en grimase og rister på hodet, og prins Eric konkluderer høyt med at «navnet hennes definitivt ikke er Catherine».

Catherine er prinsesse Kates fulle fornavn. Hertuginne Meghan har tidligere sammenliknet seg med havfruen Ariel.

- Jeg satt i Nottingham cottage og så kom «Den lille havfruen» på. Jeg tenkte: «Vel, jeg er her hele tida og kan like gjerne se på den». Og jeg bare: «Herregud, hun faller for prinsen og derfor mister hun stemmen sin». Men til slutt får hun stemmen sin tilbake, forklarte hun i et intervju med CBS i 2021, ifølge US Weekly.

- Såret virkelig følelsene mine

Flere har spekulert i om det er dårlig stemning mellom de to svigersøstrene.

I britiske medier ble det skrevet at hertuginne Meghan fikk Kate til å gråte etter en samtale om prinsesse Charlottes brudepikekjole. Samtalen skal ha funnet sted i forbindelse med prins Harry (38) og hertuginne Meghans bryllup i 2018.

URETTFERDIG: Siste del av dokumentaren om Meghan og Harry, er rett rundt hjørnet, og dette tror Se og Hørs kongehusekspert at de siste tre episodene vil handle om. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Meghan var situasjonen en annen. I CBS-intervjuet fra 2021 forklarte hertuginnen at det faktisk var omvendt.

- Det er det motsatte av det som skjedde. Få dager før bryllupet var hun opprørt på grunn av brudepikekjolene og det fikk meg til å gråte. Det såret virkelig følelsene mine.

Hertuginnen av Sussex la imidlertid raskt til at svigersøstera sendte blomster og et kort der hun ba om unnskyldning.

Også prins Harry innrømmer at det kunne være anspent stemning med broren prins William og prinsesse Kate. I selvbiografien «Spare» forteller han om en hendelse der prinsesse Kate skal ha blitt irritert på hertuginne Meghan for å ha spurt om å låne en lip gloss.

TIL KRIG: Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan har fått sterke reaksjoner av flere. Kongehusekspert Caroline Vagle tror serien kan bidra til splid i familien. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

«Kate, som ble overrasket, trakk motvillig ut en liten tube», forklarer prinsen i boka, ifølge US Weekly.

«Meg (hertuginne Meghan, red.anm.) klemte litt ut på fingeren sin og smurte seg på leppene. Kate skar en grimase».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer