Jeremy Clarkson:

Setter klage-rekord

Top Gear-programlederen er i hardt vær etter at han publiserte en kontroversiell kronikk der han går hardt ut mot hertuginne Meghan og prins Harry.

KLAGESTORM: Flere mener Jeremy Clarkson er i overkant hard i kronikken publisert den britiske avisen. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
KLAGESTORM: Flere mener Jeremy Clarkson er i overkant hard i kronikken publisert den britiske avisen. Foto: Evan Agostini/Invision/AP Vis mer
Publisert

Tidligere Top Gear-stjerne Jeremy Clarkson (62) har en spalte i den britiske avisa The Sun - hvor han denne uka langet ut mot hertuginne Meghan (41).

Den kontroversielle kronikken han skrev, har nå satt ny rekord for antall klager mottatt av lesere, hvor over 17 500 kritiske klager har haglet inn etter at kronikken ble publisert.

Det opplyser det britiske presseforbundet tirsdag ifølge nyhetsbyrået Reuters.

DOKUMENTAR: Kongehusekspert Caroline Vagle forklarer hva som ligger bak utsagnet til Meghan Markle når hun sier hun «ble matet til ulvene» av media. VIDEO: Dagbladet TV / Netflix Vis mer

Den bilgale briten skrev blant annet «Jeg hater henne. Ikke slik jeg hater (Skottlands førsteminister) Nicola Sturgeon eller (seriemorder) Rose West. Jeg hater henne ned på celle-nivå».

Clarkson refererte også til TV-serien «Game of Thrones» og skrev at han ligger naken om nettene og drømmer om at hertuginne Markle skal bli tvunget til å gå naken gjennom gatene i britiske byer samtidig som en folkemobb roper «skam» mot henne.

Clarkson har siden beklaget referansen til den populære TV-serien - han har også beklaget ovenfor hertuginnen.

Disse uttalelsene kommer i kjølvannet av hertuginne Meghan og prins Harry mye omtalte Netflix-dokumentaren «Harry & Meghan».

Som en direkte konsekvens at Clarksons uttalelser, tok datteren til historiefunksjonen på Instagram for å dele hennes syn - og ta avstand fra pappa Jeremy's holdninger.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

«Mine synspunkter er og har alltid vært klare når det kommer til kvinnehat, mobbing og medias behandling av kvinner. Jeg vil gjøre det veldig klart at jeg står imot alt som faren min skrev om Meghan Markle, og jeg støtter fortsatt de som målrettet opplever netthat»., er blant det datteren til Top Gear-programlederen skriver.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer