Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Cynthia Nixon:

«Sex og singelliv»-stjerna stiller til valg

Nå vil hun bli guvernør i New York.

STILLERTIL VALG: «Sex og singelliv»-stjerna Cynthia Nixon stiller til valg som governør av New York City. Video: Cynthia for New York via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en suksessrik karriere som skuespiller, er tidligere «Sex og singelliv»-stjerne Cynthia Nixon (51) nå klar for å stille til valg i USA.

Mandag kveld norsk tid kunngjorde Tony-, Grammy- og Emmy-vinneren at hun nå stiller til valg i New York, og ønsker å bli delstatens neste guvernør. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Det er på Twitter at stjerna selv har lagt ut kampanjevideoen, som tar opp hva hun ønsker. «Lederne våre svikter oss. Vi er nå den minst likestilte staten i hele USA», forteller hun blant annet.

BLIR POLITIKER: Cynthia Nixon (nummer tre fra venstre) stiller til guvernørvalg i New York. Her er hun fotografert med de andre «Sex og singelliv»-stjernene på rød løper. Foto: NTB scanpix
BLIR POLITIKER: Cynthia Nixon (nummer tre fra venstre) stiller til guvernørvalg i New York. Her er hun fotografert med de andre «Sex og singelliv»-stjernene på rød løper. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg elsker New York, og i dag annonserer jeg mitt kandidatur, sa hun i en kampanjevideo mandag kveld.

Videoen viser blant annet dagliglivet hennes med kona, og at hun følger sønnen Max til skolen.

Ifølge sin egen kampanjenettside ønsker hun å jobbe for et bedre, mer likestilt New York. Hun ønsker blant annet økonomisk likhet mellom folket, og stiller spørsmål ved helsesystemet, fengselssystemet og den makteliten i Washington.

TAKKET NEI: Under kveldens «Skavlan» forteller skuespiller Kim Cattrall at hun i utgangspunktet nei til rollen som Samantha Jones i «Sex og singelliv». Video: NRK Vis mer

Hun kommer ikke til å godta kommersielle bidrag for å finansiere kampanjen sin, og ønsker bare penger fra enkeltmennesker.

Nixon spilte karakteren Miranda Hobbes i den populære tv-serien og de to filmene som ble laget om venninnegjengen på fire fra New York. Ifølge NBC har det i flere måneder vært spekulert om hun kommer til å stille til valg, men hun har holdt seg stille rundt tematikken

Primærvalget går av stabelen i september, og meningsmålingene viser foreløpig at Andrew Cuomo leder over to republikanske kandidater i deltastaten.

Han har vært guvernør i delstaten siden 2011. Nixon har kritisert Cuomos håndtering av det offentlige skolesystemet, og har rettet fingeren mot gapet mellom rike og fattige i delstaten.

Nixon er biseksuell, noe hun valgte å åpne seg om i 2012. I dag har hun tre barn og er gift med aktivisten Christine Marinoni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!