Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sexy-Kate fjernet i YouTube-skandale

- Gutta synes sikkert hun er «griseflott». Mye å ta i - mye å være glad i, sier norsk modellmamma.

(Dagbladet): Brennhete Kate Upton har igjen klart å få verdens oppmerksomhet. Denne gangen har hun fått god drahjelp av YouTube, som av relativt uforståelige grunner fjernet en video av henne der hun danser iført en liten bikini.

Kate Upton danser «cat daddy»-dansen i videoen, dansen som i sin tid ble koreografert til en sang av gruppa «The Rej3ctz».

I dansen utfører man bevegelser som likner på dem man gjør sittende i en rullestol, og Kate Uptons duvende bryst førte til at YouTube fjernet videoen fordi den brøt med det Google-eide selskapets regler for nakenhet.

Det er bare ett problem: Kate Upton er ikke naken i videoen, hun har på seg en - riktignok liten - bikini.

- Diskriminerer store pupper Fox News var en av flere som reagerte på at en påkledd Kate Upton ble fjernet fra videonettstedet på grunn av nakenhet.

«Med andre ord, hvis du er en formfull, blondine som har på deg bikini, har du ikke lov til å dra noen sexy «dansemoves» uten at du blir fjernet?» skriver den konservative tv-kanalen.

- Jeg har seriøst problemer med å forstå hvorfor ei jente som danser - påkledd! - bryter med reglene for nakenhet. Det ser ut som YouTube har et stadig økende område de definerer som «for sexy» og at «for sexy» er like ille som «nakenhet» og derfor bryter med retningslinjene, sier en rasende Amelia McDonell-Parry, redaktør for nettstedet TheFrisky.com.

Og fortsetter:

- YouTube burde oppdatere retningslinjene til brukerne: Ingen sexy bikinidansing hvis brystene dine er større enn C-kopp - latterlig!

YouTube snudde YouTube innså imidlertid tabben etter den massive kritikken, og etter et døgn der nyheten om at selskapet hadde fjernet videoen gikk verden rundt, snudde selskapet.

- Med det enorme antallet videoer som blir lastet opp hver dag, gjør vi av og til feil. Da vi ble gjort kjent med at videoen ikke burde blitt fjernet, handlet vi raskt for å rette opp  feilen, sier en talsperson for YouTube.

Men igjen fikk YouTube det feil. Da de åpnet videoen satte de 18-årsgrense på den, noe de igjen måtte gå tilbake på.

Tre bannlyste reklamer Det var under en fotoshoot med kjendisfotograf Terry Richardson at Kate Upton gjennomførte «cat daddy»-dansen. Richardson la ut videoen på bloggen sin, Terry's Diary, der det i dag også har blitt lagt ut toppløsbilder av Kate Upton fra seansen.

Videoen føyer seg fint inn i Kate Uptons image de siste månedene, der hun med jevne mellomrom har havnet i trøbbel. Etter at hun ble Sport's Illustrateds forsidepike i februar har hun fått tre reklamer bannlyst på amerikanske tv-skjermer.

Først en burgerreklame som ble nektet vist under Super Bowl, så en klesreklame som ble nektet vist på blant annet MTV fordi Kate hadde stive brystvorter og til slutt en reklame som ble bannlyst uvisst hvilken grunn.

New York Times omtalte fenomenet Kate Upton i en artikkel, der flere eksperter diskuterer at jenta fra Florida har klart å bli modellstjerne uten å gå veien om catwalken, men at hun har skaffet seg et stort publikum på internett.

- Ser «sliten» ut I tillegg til problemene med å komme på lufta har Kate Upton fått kritikk fra modellkretser, som mener hun slettes ikke er noe spesielt, men snarere en glamourmodell som leker seg i det gode selskap.

Eivor Øvrebø, manager i Team Model Norge og en av nestorene innen norsk motebransje, er enig med internasjonale kritikere som mener at Kate Upton har for store former til å være en klassisk modell.

- Jeg vil si at hun ser ganske «sliten» ut, men make-upen og stilen gjør henne slik. I noen kretser er glamourstilen populær, vi har også noen som likner litt på henne her i landet, sier Øvrebø.

- «Griseflott» Kate Upton ble av sjefen for rekrutteringen til Victoria's Secrets omtalt som en «side 3-pike og fotballfrue med for blondt hår og et ansikt som alle med nok penger kan gå og kjøpe». Eivor Øvrebø er ikke nødvendigvis enig i denne kritikken.

- Kate har former som ikke vil passe inn i klærne designere lager, og som motebladene ikke vil bruke. Men, det er ikke dermed sagt at jenta ikke er flott.

CATWALKEN: Syltynne Martyna Budna gikk på catwalken under London Fashion Week i fjor. Foto: Pa Photos / SCANPIX
CATWALKEN: Syltynne Martyna Budna gikk på catwalken under London Fashion Week i fjor. Foto: Pa Photos / SCANPIX Vis mer

- Gutta synes nok jenta er «griseflott» i forhold til catwalkmodellene. Mye å ta i - mye å være glad i, sier Øvrebø.

- Tror du Kate Uptons suksess med «store» former kan føre til at catwalkmodellene blir større?

- Det vil være å gå litt langt. Hvis man kunne komme til en mellomting mellom hvordan modellene ser ut i dag og formene til Kate Upton, hadde det kanskje ikke skadet, sier Øvrebø.

- FLOTT: Eivor Øvrebø Kate Upton er flott. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
- FLOTT: Eivor Øvrebø Kate Upton er flott. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media