Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Shakira i skattetrøbbel:

Shakira i trøbbel med spanske myndigheter

I hardt vær etter skattebråk.

SKAPER OVERSKRIFTER: Popartisten Shakira (40) har fått spanske myndigheter på nakken etter mistanker om skatteunndragelse. Foto: AFP/ NTB Scanpix
SKAPER OVERSKRIFTER: Popartisten Shakira (40) har fått spanske myndigheter på nakken etter mistanker om skatteunndragelse. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den colombianske verdensstjerna Shakira, eller Shakira Isabel Mebarak Ripoll (40) som hun egentlig heter, har fått spanske skattemyndigheter på nakken etter mistanker om skatteunndragelse.

Det skriver The Guardian.

Ifølge avisa startet myndighetene etterforskning mot den populære popartisten like før jul. Skattebråket omfatter angivelig en tre års periode, mellom 2012 og 2014.

Skal ha tuklet med flyttepapirer

Shakira er som kjent kjæreste og samboer med fotballspilleren Gerard Piqué (30), som spiller for storklubben Barcelona.

Men selv om det verdensberømte paret, ifølge tilflytningspapirene, har hatt fast base i den katalanske storbyen de tre siste åra, mener spanske skattemyndigheter noe annet.

SNYLTET PÅ SKATTEN? Shakira (40) og hennes ti år yngre samboer, Barcelona-spilleren Gerard Piqué (30), etterforskes for skatteunndragelse. Her poserer de sammen etter at Barcelona hentet hjem seieren i spanjolenes Copa del Rey i 2015. Foto: Afp / NTB Scanpix
SNYLTET PÅ SKATTEN? Shakira (40) og hennes ti år yngre samboer, Barcelona-spilleren Gerard Piqué (30), etterforskes for skatteunndragelse. Her poserer de sammen etter at Barcelona hentet hjem seieren i spanjolenes Copa del Rey i 2015. Foto: Afp / NTB Scanpix Vis mer

De mistenker nemlig at paret flyttet til Barcelona allerede i 2012, uten å betale skatt fram mot 2015.

En talsperson for revisjonsfirmaet PwC, Anna Forastier, bekrefter for øvrig overfor The Guardian at Shakira har hyret inn selskapet for å bistå stjerneparet i saken. Hun ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå inn på detaljer, skriver avisa.

Saken skal opp i spansk rettsvesen i juni.

Verken Shakira eller fotballkjæresten har så langt kommentert påstandene.

Bruddrykter

Shakira og Gerard Piqué bodde på idylliske Bahamas før de tok med seg flyttelasset til Barcelona. Paret bekreftet forholdet i 2011, og har seinere fått sønnene Milan (5) og Sasha (2).

I oktober i fjor ble paret utsatt for massive bruddrykter, etter at den spanske nettsiden Cotilleo gikk ut og hevdet at Shakira ønsket å avbryte forholdet.

FORELSKET: Gerard Pique greide ikke helt å holde hendene unna kjæresten på scenen i 2011. Foto: (AP Photo/Emilio Morenatti)
FORELSKET: Gerard Pique greide ikke helt å holde hendene unna kjæresten på scenen i 2011. Foto: (AP Photo/Emilio Morenatti) Vis mer

- Vi bekrefter det definitive bruddet mellom sangeren og fotballspilleren, skrev Cotilleo, som påsto at bruddryktene hadde versert en stund.

Den spanske avisa spekulerte videre i om parets individuelle karriereplaner for 2018 hadde hatt en innvirkning på bruddet. For mens Piqué lader opp til fotball-VM i Russland i juni, skal Shakira ut på en større verdensturné, som teller 36 konserter.

Paret har aldri kommentert bruddryktene, men viste seg sammen flere ganger på sosiale medier like etter ryktestormen. Det er altså, etter alt å dømme, intet hold i påstandene.

«Waka Waka»-sangeren var før øvrig tidligere forlovet med Antonio de la Rúa, sønn av den tidligere argentinske presidenten Fernando de la Rúa. De var et par i elleve år, før det tok slutt i 2011.

HETT: Musikkvideoen til låta «Can't Remember to Forget You» med sangstjernene Shakira og Rihanna i hovedrollene, får youtubekommentarfeltet til å dampe. Video: Sony Music Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!