Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Shania Twain ber om unnskyldning for Trump-kommentar

- Jeg vil gjerne si unnskyld til dem jeg har fornærmet.

UNNSKYLD: Shania Twain be om unnskyldning for at hun ga uttrykk for at hun ville stemt på Donald Trump om hun var amerikansk. Foto: THE CANADIAN PRESS / Justin Tang / NTB scanpix
UNNSKYLD: Shania Twain be om unnskyldning for at hun ga uttrykk for at hun ville stemt på Donald Trump om hun var amerikansk. Foto: THE CANADIAN PRESS / Justin Tang / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): På midten av 90-tallet slo popartisten Shania Twain gjennom med dunder og brak, og fikk blant annet en megahit med låta «That Don't Impress Me Much».

Men etter at hun ga ut plata «Up!» i 2002 ble det ganske stille fra Twain. Det gikk hele 15 år før hun slapp ei nye plate, «Now», i fjor høst. Ei plate som ikke imponerte anmelderne så veldig, blant dem Dagbladets anmelder, som kalte plata et «unødvendig comeback».

- Ville stemt på Trump

Ganske lunkne tilbakemeldinger fikk hun også for en kommentar under et lengre intervju med The Guardian nylig.

I intervjuet fikk den kanadiske popartisten spørsmål om det amerikanske valget. Og det var da Twain sa det hun nå angrer på. Hun sa at hun ville stemt på Donald Trump om hun kunne stemme under valget.

- Jeg ville stemt på ham fordi, selv om han er ufin, så virker han ærlig. Vil du ha en som er rett fram eller en som er høflig? Ikke at du ikke skal ha mulighet til å ha begge deler. Jeg vil bare ikke ha pisspreik. Jeg ville ha stemt på en følelse av åpenhet. Og politikk har rykte på seg for å ikke være det, ikke sant? ble Twain sitert på.

Og nå virker det som hun kanskje ønsker at hun ikke hadde sagt noe. Sitatet ble, på tross av at det lå helt nederst i et lengre intervju, plukket opp av en rekke internasjonale medier, og dermed ble det det folk husket av intervjuet.

Noe som øyensynlig har gitt Twain en emmen smak i munnen, da det ikke later til at hun ønsker å bli sett på Trump-tilhenger.

Ber om unnskyldning

Natt til mandag tok hun nemlig til Twitter for å beklage uttalelsen.

«Jeg vil gjerne si unnskyld til dem jeg har fornærmet. Spørsmålet tok meg på senga. Som kanadier angrer jeg på at jeg svarte på dette uventede spørsmålet uten å gi svaret mitt en kontekst», skriver Twain på Twitter.

Hun skriver videre at hun og presidenten ikke deler samme syn på ting.

«Jeg forsøkte å forklare, som et svar på et spørsmål om valget, at min begrensede forståelse var at presidenten snakket til en del av Amerika som en tilgjengelig person de kunne relatere seg til, fordi han ikke var en politiker. Svaret mitt var klønete, men bør absolutt ikke bli sett på som noe som representerer mine verdier og det betyr ikke at jeg støtter ham», skriver Twain.

Comeback

Den kanadiske sanger gjorde altså nylig comeback etter en lengre pause fra rampelyset, og har i flere intervjuer vært åpen om en oppvekst med en voldelig stefar, at foreldrene døde i en tragisk bilulykke og at mannen var utro med hennes beste venninne.

Alt dette hadde hver for seg vært forståelige grunner til å trekke seg tilbake fra artistkarrieren, men ifølge Twain var det et flåttbitt som holdt på å sette sluttstrek for karrieren.

Flåttbittet smittet henne nemlig med borreliose, og Twain hevder sykdommen gikk utover nervene på stemmebåndene hennes.

Hun ble rett og slett ute av stand til å synge.

Ved hjelp av intenst stemmetrening fikk hun etter hvert tilbake evnen til å synge. Men fortsatt må hun følge et strengt regime for å styrke og varme opp stemmen sin.

- En sangers typiske problem er knuter på stemmebåndene, som skyldes dårlig sangteknikk eller at man har sunget for mye. Det er ikke problemet mitt. Problemet mitt er ikke unikt, eller sjeldent, men øvelsene er veldig annerledes enn med knuter, og jeg kan heller ikke opereres, sa Shania til L.A. Times i april.

Problemene med stemmebåndene sørget for at hun ikke kunne gå i studio og spille inn ny musikk i flere år. Etter å ha trent opp stemmen sin igjen, fant hun et nytt toneleie å synge i. Det er dypere enn tidligere.

- Jeg er en annen sanger nå. Det krevde mye å forsone seg med det. Dette har vært et av hindrene i livet mitt som jeg har vært nødt til å lære å leve med, sa hun til Rolling Stone i februar i år.

I det intervjuet uttalte hun for øvrig at problemene med stemmen skyldtes stress, ikke borreliose.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media