SNAKKER UT TIL VENNINNEN: Den kreftsyke skuespilleren Shannen Doherty forteller i Netflix-programmet til Chelsea Handler at kreften river henne ned - for og så bygge henne opp igjen. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock, NTB scanpix 
SNAKKER UT TIL VENNINNEN: Den kreftsyke skuespilleren Shannen Doherty forteller i Netflix-programmet til Chelsea Handler at kreften river henne ned - for og så bygge henne opp igjen. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Shannen Doherty:

Shannen Doherty om kreftdiagnosen: - Det river deg i stykker

Den kreftsyke skuespilleren lar seg ikke stoppe. 

(Dagbladet): I august i fjor avslørte den tidligere «Charmed»- og «Beverly Hills 90210»-stjerna Shannen Doherty (45) at hun hadde fått brystkreft.

Skuespilleren har siden valgt å være åpen om kreften, og i juli delte hun blant annet en personlig bildeserie på Instagram-profilen sin, der hun i seks trinn viser hvordan hun barberer av seg mesteparten av håret.

I august kom beskjeden om at kreften har spredt seg. 45-åringen, som nå gjennomgår cellegiftbehandling, skrev tidligere denne uka om hvordan de siste månedene har vært.

Nå snakker hun ut, i Netflix-programmet til Chelsea Handler.

- River deg i stykker

Det var Mirror som først omtalte saken. 45-åringen har besøkt det nye Netflix-programmet til Handler, som simpelthen heter «Chelsea». 45-åringen og den Netflix-aktuelle programlederen har i mange år vært venner.

Der forteller hun om hvordan kreften har påvirket kroppen hennes, og hvordan man reiser seg igjen.

- Det som er både flott, vanskelig og tøft med kreft, er at det river deg i stykker og bygger deg opp. River deg i stykker og bygger deg opp, og det forandrer deg på så utrolig mange måter, sier hun i programmet.

Ordene hennes får verten og programlederen til å ty til tårene.

45-åringen tok også opp hvordan dette har påvirket forholdet hennes med ektemannen, Kurt Iswarienko.

- Det var vanskelig å måtte gjenoppdage hvem man på en måte er, og hvordan man aksepterer med hvem man er nå. Man må akseptere det, se på ektemannen sin og bare «Du, jeg beklager skikkelig», forteller skuespilleren.

Takket for støtten

Instagram la skuespilleren denne uka ut et bilde av seg selv sammen med Handler. Der takker hun venninna for å være der for henne gjennom den tøffe tiden.

- Hun er morsom, men også latterlig smart og godhjertet. Noen ganger kommer de riktige folkene inn i livet ditt til riktig tid.

Samtidig som at skuespilleren avslørte at sykdommen hadde spredt seg, forklarte hun at hun i mai fjernet det ene brystet.

- Det ukjente er alltid det som er mest skummelt. Kommer cellegiften til å virke? Kommer strålingen til å virke? Må jeg gå gjennom alt dette flere ganger?

- Alt annet skal jeg klare å håndtere. Smerte er overkommelig og å leve uten et bryst er overkommelig. Det er verre med bekymringen for fremtiden og hvordan fremtiden vil påvirke de du er glad i, sa hun til Entertainment Weekly.