PROBLEM: Shawn Mendes forteller i et nytt intervju med Billboard at sexlivet hans nå er «umulig» fordi han er kjent.Jonas Gustavsson, NTB scanpix
PROBLEM: Shawn Mendes forteller i et nytt intervju med Billboard at sexlivet hans nå er «umulig» fordi han er kjent.Jonas Gustavsson, NTB scanpixVis mer

Shawn Mendes (18) mener det er umulig for ham å ha sex

Kjendislivets bakside.

(Dagbladet): Den kanadiske popsensasjonen Shawn Mendes (18) har de siste åra gjort det stort. I fotsporene til Justin Bieber har han vært innom flere hitlister, og er her til lands kjent for sitt samarbeid med Astrid S.

Mendes er kjent for låter som «Stitches» og «Treat You Better», og følges av over 13 millioner mennesker på Instagram.

Nå pryder han forsida av det anerkjente musikkmagasinet Billboard, og snakker til publikasjonen om en rekke tema. Ett av dem er samlivet hans, og hvordan det å være kjent gjør det vanskelig å ha et sexliv.

Snakker ut

Musikkmagasinet har selv lagt ut hele Mendes-intervjuet på sine nettsider. Der forteller 18-åringen blant annet om sitt forhold til Justin Bieber og hvordan han opplever kjendisstatusen.

En av tingene det medfører er et problematisk samliv. På spørsmål fra musikkmagasinet om hvordan berømmelsen har påvirket sexlivet hans, svarer han følgende.

- Det er helt umulig, sier Mendes til magasinet.

Artisten forklarer at sangen hans «Patience» tar opp tematikken. Spørsmålet ble stilt i sammenheng med at 18-åringen pratet om hvordan han opplever tilværelsen som sexsymbol. Han er ikke stolt av betegnelsen.

- Det å være et sexsymbol er ikke gøy med mindre du er forelska i ei jente og det er hun som kaller deg det, forklarer han.

Foruten å dele intime detaljer i intervjuet, tar kanadieren også for seg popkollegaen Justin Bieber. Han beskriver artisten som misforstått.

- Slutt å se negativt på ham og aksepter han sånn som han er. Vi blir ikke sure når punkere oppfører seg som han gjør, sier 18-åringen.

Avkreftet homorykter

Tidligere denne sommeren skapte artisten overskifter da han i en rekke videoer på Snapchat snakket om seksualiteten sin.

Han sa ifølge ETs nettsider at han ikke hadde noe problem med å bli kalt homofil, men at det ikke stemte.

Mendes sa i en av videoene at seksualiteten hans uansett bør være irrelevant, når det er musikken som skal stå i fokus.

Videre påpekte 18-åringen at han var lei bruken av «homo» som skjellsord.

- Jeg er ikke frustrert fordi folk sier at jeg er homofil. Det har jeg ikke noe problem med, fordi det hadde ikke gjort noe for meg. Jeg er derimot frustrert over at ordet brukes på nettet som skjellsord nå til dags, fortalte han på Snapchat,