Una Stubbs

«Sherlock»-stjerne er død

Skuespilleren ble 84 år gammel.

DØD: Una Stubbs gikk bort torsdag kveld. Foto: Dan Wooller / REX / NTB
DØD: Una Stubbs gikk bort torsdag kveld. Foto: Dan Wooller / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Una Stubbs, kjent fra blant annet «Sherlock» og «Till Death Us Do Part», er død. Stjernas dødsfall er bekreftet av familien, ifølge Sky News.

«Mamma gikk stille bort i dag med familien hennes ved sin side, i Edinburgh. Vi ber om privatliv og forståelse i denne vanskelige og triste tida», forteller familien om bortgangen.

Skuespilleren ble 84 år gammel.

- En vidunderlig skuespiller

Stubbs gjorde seg bemerket i de mest elskede programmene i britisk TV, og hadde en blomstrende karriere fra 1960-tallet helt frem til 2010-åra.

Skuespilleren fikk sitt gjennombrudd i Cliff Richards film «Summer Holiday» fra 1963, før hun fikk rollen som Rita i serien «Till Death Us Do Part».

VANT: Natt til 1. mars vant avdøde Chadwick Boseman Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward holdt tårevåt takketale på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

Seinere dukket hun opp i TV-serier som blant annet «Worzel Gummidge», «The Worst Witch», «EastEnders» og altså «Sherlock».

Stubbs' agent Rebecca Blond hyller også den talentfulle skuespilleren etter hennes bortgang, og beskriver henne som «en fantastisk skuespiller» og en «elegant, elskverdig, vennlig og konstant venn».

SYK: Skuespilleren var syk i tida før sin bortgang. Her er hun avbildet i 1968. Foto: NTB
SYK: Skuespilleren var syk i tida før sin bortgang. Her er hun avbildet i 1968. Foto: NTB Vis mer

Overfor BBC kan Blond fortelle at skuespilleren hadde vært syk i noen måneder før hun gikk bort.

«Vi er utrolig triste over å ha mistet en fantastisk skuespiller, som på skjermen og på scenen hadde en karriere i over 50 år, og var så ekstraordinært varierende. Fra 'Till Death Us Do Part' til 'Sherlock', så vel som minneverdige opptredener på The West End, ved Old Vic, Donmar Warehouse, Sheffield Crucible og National Theatre. Men også en utrolig morsom, elegant, stilren, elskverdig og konstant venn.»

- For en kvinne

Som tidligere nevnt har skuespilleren medvirket i den svært populære BBC-serien «Sherlock», og skaperen av suksess-serien, Steven Moffat, tok til Instagram for å minnes den han beskriver som det «vakreste lyset i Baker Street».

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

«For en kvinne, for et talent, for ei stjerne - og også den vennligste, snilleste, morsomste personen du kunne møte», skriver serieskaperen, og legger til:

«Jeg vet ikke hvordan noen kan starte med å oppsummere den karrieren - 'Till Death Us Do Part', 'Fawlty Towers', den enestående Tante Sally i 'Worzel Gummidge' ... og selvsagt, det uerstatterlige hjertet og sjelen hos 'Sherlock'.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer