Vis mer

Shia LaBeouf: - Jeg har sviktet

Filmstjernen med unnskyldning til «Indiana Jones»-fansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Shia LaBeouf, kjent fra filmer som «Transformers» og «Eagle Eye», gir seg selv strykkarakter for rolleprestasjonen i «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull», som dukket opp på kino i 2008.

- Jeg føler at jeg har sviktet en filmserie folk elsket.

Selvbebreidelsen fant sted i Cannes lørdag, under promoteringen av den Oliver Stone-regisserte «Wall Street»-oppfølgeren «Money Never Sleeps». Her spiller LaBeouf en ung aksjemegler som tas under vingen til Gordon Gekko (Michael Douglas).

I rolletolkningen, som har fått skryt av både kritikere og Douglas selv, mener han å ha vært ekstra bevisst på tabbene han begikk i den fjerde «Indiana Jones»-filmen.

- Dette var briste eller bære. Om jeg hadde gjort det to ganger, ville karrieren min vært over.

- Ikke levende
I «Indiana Jones»-oppfølgeren spilte LaBeouf den ikoniske pisksvingerens sønn Mutt, en Marlon Brando-aktig karakter som falt dårlig i smak hos den store fanskaren filmserien har opparbeidet seg gjennom årene.

En komplett urealistisk scene hvor Mutt svinger seg fra liane til liane gjennom jungelen for å holde tritt med et par jeeper var særlig upopulær, noe den unge filmstjerne virker fullt villig til å ta ansvaret for.

 - Du kan skylde på manusforfatteren eller regissøren, men som skuespiller er det min jobb å få sånne ting til å virke levende. Det klarte jeg ikke, så det er min feil. Enkelt og greit.

Kritisk Ford
Det var imidlertid ikke bare LaBeoufs prestasjoner fansen var sure på. Som /Film-kommentator David Chen poengterer:

- «Indy 4» led av et slapt, uinspirert manus, klossete bruk av spesialeffekter, fattigslige høydepunkter... jeg kunne fortsette. Til syvende og sist var det ikke annet enn kald pengegrafsing

Skal man tro LaBeouf selv, var også hovedrolleinnehaver Harrison Ford skeptisk til hvordan den Steven Spielberg-regisserte filmen utspilte seg.

- Vi hadde omfattende diskusjoner. Han [Ford, journ.anm.] var ikke fornøyd.

- Manglet hjerte
LaBeoufs uvant kritiske blikk på egne filmer stopper ikke der. Under oppholdet i Cannes har han også innrømmet at hans forrige kassasuksess, «Transformers: Revenge of the Fallen», la for lite vekt på menneskelige forhold og derfor «manglet hjerte».

- Det er sånt som skjer med oppfølgere, «hvordan topper du den første filmen?» Vi gikk oss ville ved å prøve å gjøre ting større.

Ting kan i det hele tatt tyde på at LaBeouf begynner å bli mett på overfladiske actionfilmer. Kanskje det å spille i den mer dramapregede «Wall Street»-oppfølgeren gitt ham en appetitt på mer «seriøse» roller?

Tja. Ferdig med action er han uansett ikke. Om den tredje filmen i «Transformers»-serien, nå under innspilling, hadde han følgende kommentar:

- Det kommer til å være den gærneste actionfilmen verden har sett, ellers har vi feilet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer