Martin Bashir:

Sier opp etter omstridt intervju

BBC startet en gransking av Bashirs arbeidsmetoder forut for Panorama-intervjuet med Diana i 1995. Nå slutter han.

SLUTTER: BBC-journalisten Martin Bashir slutter i kanalen etter at det i fjor ble satt i gang en granksning av hans intervju med prinsesse Diana i 1995. Foto: Pa Photos / BBC / NTB
SLUTTER: BBC-journalisten Martin Bashir slutter i kanalen etter at det i fjor ble satt i gang en granksning av hans intervju med prinsesse Diana i 1995. Foto: Pa Photos / BBC / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor ble det kjent at prinsesse Dianas omstridte intervju med BBC i 1995 skulle granskes av kanalen. I det eksklusive Panorama-intervjuet med journalisten Martin Bashir fortalte prinsessa for første gang offentlig om det skakkjørte ekteskapet med prins Charles (72).

Intervjuet vekket stor oppsikt verden over og ble sett av over 20 millioner mennesker i Storbritannia.

Det var Dianas bror Charles Spencer som først ønsket en gjennomgang av metodene som ble brukt for å få i stand intervjuet. Han har i mange år hevdet at den avdøde søstera skal ha blitt lurt til å stille opp, blant annet ved å bruke falske dokumenter.

I kjølvannet av granskningen har Bashir nå valgt å slutte i BBC. Det bekrefter kanalen i en uttalelse overfor Today. Helseproblemer er oppgitt som årsaken til at han har valgt å si opp.

Forlater kanalen

«Martin Bashir har trukket seg tilbake fra sin jobb som BBCs religionsredaktør og forlater organisasjonen», heter det i uttalelsen.

Bashir informerte arbeidsgiveren om beslutningen forrige måned, kort tid før han gikk gjennom nok en hjerteoperasjon, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer