Sigvart Dagsland:

Sigvart Dagsland er utskrevet fra sykehuset

Sigvart Dagsland er videre på rehabilitering etter bilulykken. Nå takker han for støtten og for all medisinsk hjelp.

TAKKER FOR STØTTEN: I et innlegg på Facebook skriver SIgvart Dagsland at han nå er videre på rehabilitering og at han er dypt rørt over all støtte og hjelp han har fått etter bilulykken i januar. Foto: NTB Scanpix.
TAKKER FOR STØTTEN: I et innlegg på Facebook skriver SIgvart Dagsland at han nå er videre på rehabilitering og at han er dypt rørt over all støtte og hjelp han har fått etter bilulykken i januar. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I midten av januar havnet den folkekjære artisten Sigvart Dagsland (54) i en bilulykke sammen med to bandkollegaer.

Artisten har vært gjennom omfattende operasjoner, men skal nå være på bedringens vei.

I et innlegg på Facebook forteller han i dag selv om ulykken, og om det han har vært gjennom den siste måneden:

«Jeg var den som kjørte bilen, og ble sittende i 45 minutter før jeg ble skåret løs. Jeg ble påført en rekke store bruddskader, hvor det alvorligste nok var den venstre ankelen som ble knust, men det var mye omfattende fra skaderepertoaret som inntraff, i kropp, armer og bein».

Han benytter også anledningen til å takke for støtten og til å hedre hjelpen han har fått av helsevesenet.

«Det rare er jo at vi i det hele har hatt flaks, for dette kunne fort endt med hode- og ryggskader, for ikke å snakke om dødsfall. Men det gjorde altså ikke det. Jeg er reservasjonsløst imponert over norsk helsevesen, og over all den kompetanse og vennlighet som finnes i både hvite frakker og røde kjeledresser. For en jobb dere gjør!»

Krasjet på vei fra konsert

De tre musikerne var på vei til Oslo etter en konsert i Rena da ulykken inntraff i Hedmark tirsdag 16. januar.

- Sigvart, lydtekniker Helge Leirvik og pianist Torjus Vierli var på vei fra konsert på Rena til Oslo da bilen de satt i frontkolliderte. Skadene er alvorlige, men ikke livstruende. De er under utredning nå. Det er alt jeg kan si foreløpig, forklarte Dagslands mangerJan Sollesnes til Dagbladet kort tid etter at nyheten var kjent.

​På Twitter kunne Innlandet politidistrikt melde om at to personer satt fastklemt etter ulykken.

FRONTKOLLISJON: Sigvart Dagsland er alvorlig skadd etter at han og to av hans bandkollegaer frontkolliderte med en annen bil tirsdag kveld. Foto: Lars Bryhn
FRONTKOLLISJON: Sigvart Dagsland er alvorlig skadd etter at han og to av hans bandkollegaer frontkolliderte med en annen bil tirsdag kveld. Foto: Lars Bryhn Vis mer

- Vi har ikke fått noe ny informasjon verken om hendelsesforløp eller skadeomfang. Saken er overført til Hamar politikontor, og er under etterforskning der, sa operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Tom Eirik Midthaug, til Dagbladet dagen etter ulykken.

Dypt rørt

Sigvart Dagslands kone Karoline Krüger har også uttrykt at hun er dypt rørt over støtten etter trafikkulykken som ektemannen var involvert i.

Fredag takket Krüger for all omtanke familien har fått på sosiale medier som Facebook.

«Kjære gode og omtenksomme mennesker! Fra hjertet: Tusen takk for alle meldinger og hilsener som dere i ulike kanaler har sendt vår vei. Livet er vilt og skjørt! Vi er omtumlet og litt slitne; MEN først og fremst glade fordi Sigvart og de andre ER her, og at de er i de beste hender. Og med tiden til hjelp, så kan og skal dette gå bra. Igjen, tusen takk. Knallrødt hjerte.»

BLIR RØRT: Alexander Rybak sliter med å holde tårene tilbake når Sigvart Dagsland framfører sin tolkning av låta hans i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer