Kim Kardashian:

Sikret seg sjelden Diana-gjenstand

Kim Kardashian punget ut for prinsesse Dianas tidligere eiendel.

INVESTERING: Kim Kardashian har investert i en Diana-favoritt. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
INVESTERING: Kim Kardashian har investert i en Diana-favoritt. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Kim Kardashian (42) har skaffet seg nok et verdifullt tilskudd til smykkesamlinga si. Realitystjerna samler nemlig på ikoniske smykker fra kvinner som inspirerer henne - og avdøde prinsesse Diana er visstnok en av dem.

Det er imidlertid ikke hvilket som helst smykke som nå voktes av en Kardashian.

Punget ut

Det er det pompøse Attallahkorset, designet av Garrard rundt år 1920, som onsdag denne uka ble solgt på auksjon. Ametyst-smykket tilhørte en gang prinsesse Diana, som ved flere anledninger bar det.

Et av tilfellene smykket var å se rundt Dianas nakke, var under Birthrights veldedighetsgalla i 1987, skriver People Magazine.

STORT KORS: Prinsesse Diana avbildet med smykket i 1987. Foto: REX/NTB
STORT KORS: Prinsesse Diana avbildet med smykket i 1987. Foto: REX/NTB Vis mer

Ifølge The Guardian var det fire som til slutt kjempet om smykket, og det var en representant av Kim Kardashian som til slutt kunne frakte Dianas tidligere eiendel hjem til Los Angeles, USA.

Smykket var imidlertid ikke gratis - da Kardashian skal ha punget ut hele 163 800 pund, noe som tilsvarer i overkant av to millioner norske kroner. Det var dobbelt så mye som først antatt.

SLAKTES: Motegiganten Balenciaga har vært i hardt vær den siste tida. Nå fordømmer Kim Kardashian merket. Reporter: Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer

Sjelden funn

- Vi er glade for at dette smykket har funnet nytt liv i hendene til et annet verdenskjent navn, uttalte Kristian Spofforth, smykkesjef for auksjonen, ifølge People.

Det er ikke ofte at et smykke eid av prinsesse Diana havner på markedet. Dermed er det å anse som en svært verdifull investering av Kardashian.

Smykket representerer en spesiell tid for den avdøde prinsessen, og designeren bak var en stor favoritt av Diana.

Ifølge magasinet Town & Country valgte Diana ikke bare forlovelsesringen sin fra smykkedesigneren, men hun var trofast venn av hans verk etter skilsmissen med kong Charles (74), og helt fram til sin bortgang i 1997.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer