Jussie Smollett:

Siktelsen frafalt. Nå varsler byen søksmål

Dramaet vil ingen ende ta for «Empire»-stjerna.

VARLSER SØKSMÅL: Siktelsen mot Jussie Smollett frafalt i slutten av mars, men han er ikke ute av trøbbel riktig ennå. Foto: NTB scanpix
VARLSER SØKSMÅL: Siktelsen mot Jussie Smollett frafalt i slutten av mars, men han er ikke ute av trøbbel riktig ennå. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste månedene har det vært mye å lese om «Empire»-skuespilleren Jussie Smollett (36) i internasjonale medier. Den amerikanske skuespilleren ble i slutten av januar innlagt på sykehus, etter det som tilsynelatende skal ha vært et homofobisk motivert overfall på gata i Chicago.

Det skulle deirmot ikke ta lang tid før saken tok en ny og uventet vending. To menn som ble arrestert etter overfallet ble seinere løslatt, og Smollett ble selv ført inn i varetekt. Den gang ble han siktet for å ha avgitt falsk forklaring til poltiet - som mente skuespilleren hadde icenesatt det dramatiske overfallet.

I slutten av mars ble siktelsen mot stjerna frafalt, men han er ikke ute av trøbbel riktige ennå. Nå varsler Chicago, altså byen, at de har planer om å saksøke 36-åringen.

BLE OVERFALT: Det var i slutten av januar at Jussie Smollet ble overfalt på gata i Chicago. Foto: NTB Scanpix
BLE OVERFALT: Det var i slutten av januar at Jussie Smollet ble overfalt på gata i Chicago. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Varsler søksmål

Nyhetsbyrået AP skrivet at bakgrunnen for det varslede søksmålet er at Smollett nekter å betale 130 000 dollar i saksomkostninger etter dramaet. Summen tilsvarer rundt 1,1 millioner norske kroner, og byen vil nå at han tilbakebetaler disse.

Fra borgermester Rahm Emanuels kontor ble det den 28. mars sendt ut et brev som krever at han betaler summen, siden de mener etterforskere og politiet jobbet overtid mens de etterforsket Smolletts angivelige overfall. Skuespilleren betalte ikke til fristen, som var i går, og nå jobber byen målrettet med et søksmål mot stjerna.

IKKE OVER: Chicagos borgermester Rahm Emanuel varsler søksmål mot Jussie Smollett. Foto: NTB scanpix
IKKE OVER: Chicagos borgermester Rahm Emanuel varsler søksmål mot Jussie Smollett. Foto: NTB scanpix Vis mer

Borgermesteren har tidligere uttalt at han mener Chicago ble «dratt gjennom gjørma» som følge av den store oppmerksomheten rundt saken.

De har derimot ikke uttalt seg om når de vil sende inn søksmålet, men det er snakk om nær framtid, skriver AP. Et søksmål kan i verste fall føre til en sivil sak, der en jury kan måtte besvare hvorvidt Smollett orkestrerte overfallet eller ikke. Lovgivningen tilsier også at beløpet som kreves kan tredobles dersom det ikke betales, som vil si at Smollet fort kan skylde byen 3,3 millioner norske kroner.

Dersom han fortsatt ikke ønsker å betale, kan bankkontoene hans fryses. Skuespilleren har ingen intensjoner om å etterkomme kravet. Forrige uke uttalte advokatene hans at de mener byen skylder skuespilleren en unnskyldning.

- Jussie har allerede betalt nok, sa de.

Frafalt siktelse

I en uttalelse i slutten av mars sa Smolletts advokater at han nå er «renvasket fra de tragiske anklagene mot ham», og la til at hendelsen er en påminnelse om at man aldri skal prøve en sak i offentligheten.

- Det er en påminnelse om at et offer, i dette tilfellet Jussie, fortjener verdighet og respekt. En frafallelse av siktelsen var det eneste rettferdige resultatet i denne saken, uttalte advokatene ifølge ABC News.

De skal også ha lagt til at Smollett nå er lettet over å kunne legge hendelsen bak seg, og ser fram til å kunne fokusere på sin familie, venner og sin karriere.

Mistet jobben

Det brutale overfallet den 29. januar ga stjerna flere skader, blant annet forslåtte ribbein. Etter overfallet meldte politiet om hva som angivelig hadde skjedd:

Den 36 år gamle skuespilleren skal først ha fått slengt både rasistiske- og homofobiske kommentarer etter seg på gata i Chicago. Deretter hadde mennene gått til angrep på skuespilleren, mens de slo ham i ansiktet og kastet et ukjent stoff mot ansiktet hans, som flere hevdet å være blekemiddel.

MISTET JOBBEN: Jussie Smollett blir ikke å se i «Empire» etter skandalen. Foto: NTB scanpix
MISTET JOBBEN: Jussie Smollett blir ikke å se i «Empire» etter skandalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avslutningsvis skal angriperne ha knyttet et tau rundt halsen på Smollett, som seinere kom seg selv til sykehus etter hendelsen, ifølge CNN.

Deretter snudde politiet i sin forklaring.

Ifølge CNN hevdet politiet underveis i etterforskningen at skuespilleren skal ha betalt to menn 3500 dollar, noe som tilsvarer rundt 30 000 norske kroner, for å banke ham opp.

I en pressekonferanse forklarte de at deres nye teori gikk ut på at Smollett skal ha blitt frivillig banket opp for å fremme sin egen karriere. Overfallet skal ha blitt iscenesatt fordi 36-åringen ikke var fornøyd med lønnen han har fått.

Anklagene førte til at stjerna mistet jobben i den populære tv-serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer