Jussie Smollett:

Siktelsen mot «Empire»-stjerna frafalles

- Eneste rettferdige resultat.

FRAFALT: Siktelsen mot Jussie Smollett frafalles. Smollett har hevdet han ble overfalt av to menn 29. januar i år. Foto: NTB Scanpix
FRAFALT: Siktelsen mot Jussie Smollett frafalles. Smollett har hevdet han ble overfalt av to menn 29. januar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av januar ble «Empire»-stjerna Jussie Smollett (35) innlagt på sykehus etter det politiet beskrev som et alvorlig overfall på gata i Chicago. To menn ble mistenkt og arrestert, før saken en knapp måned seinere tok en helt ny vending.

De to mennene ble løslatt, og Smollett ble ført inn i varetekt, siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet. De mente at han selv hadde iscenesatt overfallet, og at årsaken var at han ikke var fornøyd med lønnen.

Nå skal siktelsen mot stjerna være frafalt, ifølge Sky News.

- Eneste rettferdige utfall

Det er stjernas advokater som i dag har bekreftet utviklingen i saken, i forbindelse med et rettsbesøk i Chicago.

I en uttalelse tirsdag sier de at Smollett nå er «renvasket fra de tragiske anklagene mot ham», og la til at hendelsen er en påminnelse om at man aldri skal prøve en sak i offentligheten.

- Det er en påminnelse om at et offer, i dette tilfellet Jussie, fortjener verdighet og respekt. En frafallelse av siktelsen var det eneste rettferdige resultatet i denne saken, uttalte advokatene ifølge ABC News.

De skal også ha lagt til at Smollett nå er lettet over å kunne legge hendelsen bak seg, og ser fram til å kunne fokusere på sin familie, venner og sin karriere.

BLE OVERFALT: Det var i slutten av januar at Jussie Smollet ble overfalt på gata i Chicago. Foto: NTB Scanpix
BLE OVERFALT: Det var i slutten av januar at Jussie Smollet ble overfalt på gata i Chicago. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mistet jobben

Det brutale overfallet den 29. januar ga stjerna flere skader, blant annet forslåtte ribbein.

Etter overfallet meldte politiet om hva som angivelig hadde skjedd:

Den 35 år gamle skuespilleren skal først ha fått slengt både rasistiske- og homofobiske kommentarer etter seg på gata i Chicago. Deretter hadde mennene hadde gått til angrep på skuespilleren, mens de slo ham i ansiktet og kastet et ukjent stoff mot ansiktet hans, som flere hevdet å være blekemiddel. Avslutningsvis skal angriperne ha knyttet et tau rundt halsen på Smollett, som seinere kom seg selv til sykehus etter hendelsen, ifølge CNN.

Deretter snudde politiet i sin forklaring.

følge CNN hevdet politiet underveis i etterforskningen at skuespilleren skal ha betalt to menn 3500 dollar, noe som tilsvarer rundt 30 000 norske kroner, for å banke ham opp.

I en pressekonferanse forklarte de at deres nye teori gikk ut på at Smollett skal ha blitt frivillig banket opp for å fremme sin egen karriere. Overfallet skal ha blitt iscenesatt fordi 36-åringen ikke var fornøyd med lønnen han har fått.

Anklagene førte til at stjerna mistet jobben i den populære tv-serien.

Kritikk fra Donald Trump

36-åringen er for øvrig åpen om sin homofile legning, og spiller homofil i den populære TV-serien «The Empire».

Da overfallet av «Empire»-stjerna først ble kjent, skapte det store overskrifter.

Angrepet ble omtalt som hatkriminalitet, og i tillegg til både rasistiske og homofobiske kommentarer, skal de ha kommet med «Make America Great Again»-tilrop.

Flere tok til sosiale medier og støttet ham, men etter at politiets siste teori ble kjent, reagerte flere. Blant dem USAs president, Donald Trump (72).

- Hva med «Make America Great Again» og de ti millioner menneskene du fornærmet med dine rasistiske og farlige kommentarer, skrev han på Twitter.

Smollett har selv forklart at han er rasende etter det som skjedde, både mot dem som angrep ham og de som ønsker å så tvil om historien hans.

- Først tenkte jeg «hør her, hvis jeg sier sannheten, så er det slik det er, fordi det er sannheten». Hvordan kan man ikke tro på det? uttalte han overfor «Good Morning America».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer