Prins Andrew:

Siktet etter hets mot prins Andrew

Hendelsen fant sted bak dronning Elizabeths kiste.

HETS: En 22 år gammel mann må møte i retten etter å ha hetset prins Andrew under sørgeprosesjonen i Edinburgh mandag 12. september. Video: Twitter. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To menn på 34 år er nå siktet etter å ha lagt en mann på 22 år i bakken bak kisten til dronning Elizabeth. Overfallet kom som følge av at 22-åringen hetset prins Andrew (62) høylytt.

Dette skal ikke de to 34-åringene ha likt, og la derfor 22-åringen i bakken i et forsøk på å få en slutt på hetsen.

Alle tre er nå siktet i forbindelse med hendelsen, det meldet BBC.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Forstyrret freden

Den 22-årige mannen er siktet for å ha forstyrret freden. Han hetset prins Andrew i forbindelse med en prosesjon bak dronning Elizabeths kiste.

De to 34-åringene er siktet for overfall, det bekrefter en talsperson for Police Scotland.

- To menn, begge 34 år, er arrestert og siktet i forbindelse med et overfall etter en hendelse på the Royal Mile rundt 14:50 mandag 12. september, sier vedkommende.

Da hendelsen fant sted gikk prins Andrew sammen med broren kong Charles (73) og søstera prinsesse Anne (72).

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer

I hardt vær

Prins Andrew har den siste tiden falt kraftig i kurs hos folket, mye på grunn av forbindelsen med Jeffrey Epstein.

Prinsen skal ha vært nær venn med den avdøde finansmannen, og har i kjølvannet av vennskapet blitt siktet for overgrep av mindreårige.

Selv stilte prins Andrew seg uforstående til tiltalen og hevdet at han aldri hadde møtt Virginia Guiffre, kvinnen som anklaget han for ugjerningene.

Søksmålet endte i forlik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer