Gérard Depardieu:

Siktet for voldtekt - igjen

Den 72 år gamle filmlegenden er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham.

SIKTET: Den franske filmlegenden Gérard Depardieu er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham. Foto: Ida von Hanno Bast / NTB
SIKTET: Den franske filmlegenden Gérard Depardieu er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham. Foto: Ida von Hanno Bast / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den franske skuespillerlegenden Gérard Depardieu (72) er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham som ble henlagt i 2019.

Det opplyser kilder i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP. Siktelsen ble forelagt skuespilleren 16. desember i fjor, som følge av at etterforskningen av filmstjerna ble gjenåpnet.

En ikke navngitt kvinne i 20-åra anklager Depardieu for å ha overfalt og voldtatt henne to ganger i august 2018. Hendelsen skal ha skjedd hjemme hos 72-åringen i Paris, hvor kvinnen var på besøk for å prøvespille for en filmrolle.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson ble i fjor siktet for tre voldtekster mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Video: That 70s show trailer/AP Vis mer

Gjenopptok saken

I 2019 ble saken henlagt på bakgrunn av manglende bevis, men kvinnen har i etterkant valgt å gå til sivilt søksmål.

- Etter flere etterforskningsskritt har vi ikke klart å karakterisere de påståtte forbrytelsene og alle anklager i den, opplyste statsadvokaten i Paris til AFP da saken ble henlagt i 2019.

Skuespillerens advokat framholdt den gang at Depardieu fullstendig avviser at han har gjort seg skyldig i noen form for angrep eller voldtekt.

- Gérard Depardieu er rystet. Denne anklagen er det motsatte av hva han er og hva han står for, sa advokaten Hervé Témime til BFMTV.

Da etterforskningen ble gjenopptatt i fjor, uttalte skuespillerens advokat til AFP at de ikke hadde blitt informert om gjenåpningen.

BERØMT: Den franske filmelegenden har medvirket i 180 filmer. Her er han avbildet i filmen «Last Holiday» med Queen Latifah i 2006. Foto: REX / NTB
BERØMT: Den franske filmelegenden har medvirket i 180 filmer. Her er han avbildet i filmen «Last Holiday» med Queen Latifah i 2006. Foto: REX / NTB Vis mer

72-åringen er en av Frankrikes mest anerkjente skuespillere, og har medvirket i omtrent 180 filmer siden debuten i 1965, blant dem «Green Card», «The Man in the Iron Mask» og «102».

Han har også spilt historiske skikkelser som Georges Danton og Christofer Columbus, og litterære skikkelser som Cyrano de Bergerac, Jean Valjean og Greven av Monte Cristo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer