Gérard Depardieu:

Siktet for voldtekt - igjen

Den 72 år gamle filmlegenden er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham.

SIKTET: Den franske filmlegenden Gérard Depardieu er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham. Foto: Ida von Hanno Bast / NTB
SIKTET: Den franske filmlegenden Gérard Depardieu er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham. Foto: Ida von Hanno Bast / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den franske skuespillerlegenden Gérard Depardieu (72) er på nytt siktet i voldtektssaken mot ham som ble henlagt i 2019.

Det opplyser kilder i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP. Siktelsen ble forelagt skuespilleren 16. desember i fjor, som følge av at etterforskningen av filmstjerna ble gjenåpnet.

En ikke navngitt kvinne i 20-åra anklager Depardieu for å ha overfalt og voldtatt henne to ganger i august 2018. Hendelsen skal ha skjedd hjemme hos 72-åringen i Paris, hvor kvinnen var på besøk for å prøvespille for en filmrolle.

Gjenopptok saken

I 2019 ble saken henlagt på bakgrunn av manglende bevis, men kvinnen har i etterkant valgt å gå til sivilt søksmål.

- Etter flere etterforskningsskritt har vi ikke klart å karakterisere de påståtte forbrytelsene og alle anklager i den, opplyste statsadvokaten i Paris til AFP da saken ble henlagt i 2019.

Skuespillerens advokat framholdt den gang at Depardieu fullstendig avviser at han har gjort seg skyldig i noen form for angrep eller voldtekt.

- Gérard Depardieu er rystet. Denne anklagen er det motsatte av hva han er og hva han står for, sa advokaten Hervé Témime til BFMTV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer