Silvia droppet gifteringen

På offisiell tur med skandaleforfulgte kong Carl Gustaf.

BYTTET HENDER: Dronning Silvia ankom et arrangement tidlig på morgenen i går uten ring. Seinere på dagen bar hun på venstre hånd en ring som ikke var hennes giftering. Foto Jonas Ekströmer/Scanpix
BYTTET HENDER: Dronning Silvia ankom et arrangement tidlig på morgenen i går uten ring. Seinere på dagen bar hun på venstre hånd en ring som ikke var hennes giftering. Foto Jonas Ekströmer/ScanpixVis mer

De ferske bildene av dronning Silvia og kong Carl Gustaf bidro ikke til å dempe spekulasjonene og rykteflommen rundt det svenske kongehuset.

Gårsdagens besøk til kommunen Nykvarn var kongeparets første offentlige opptreden siden de ferske skandaleoppslagene om utroskapsrykter og Carl Gustaf og hans nære venners kriminelle kontakter.

Men ikke før hadde kongeparet startet det offisielle besøket, før en videoreporter fra nyhetsbyrået TT gjorde kollega Owe Nilsson oppmerksom på noe oppsiktsvekkende.

Twitterstorm - TTs videoreporter påstår at Silvia ikke bærer gifteringen ved besøket i Nykvarn. Hvor skal dette slutte? skrev den mangeårige politiske reporteren på mikrobloggen Twitter.

Twittermeldinga spredte seg raskt og ble dagens store samtalemne, skriver den svenske avisa Expressen.

Men nyhetsbyråenes bilder fra Nykvarn bekrefter påstanden: Silvia hadde ikke på seg gifteringen, men bar derimot en annen ukjent ring.

Men enda mer uforklarlig var det at dronningen i løpet av dagen flyttet ringen fra den ene hånda til den andre.

Mystisk bytte Da kongeparet klokka ni om morgenen ankom Turinge kirke, viser bildene fra bildebyrået Scanpix at Silvias venstrehånd var uten ring. På høyrehånd derimot bar dronningen en større ring.

Omtrent tre kvarter seinere dro kongeparet fra kirken med buss.

Da de klokka ti overvar en barnekonsert på Lillhagaskolan hadde Silvia plutselig en ring på venstre ringefinger.

Men det var fortsatt ikke gifteringen, bare den samme ringen hun en time tidligere hadde hatt på høyre ringfinger.

Omsider kom det svenske hoffet i tale via informasjonssekretær Marianne Bonbeck. Hun hadde følgende forklaring på fraværet av gifteringen.

- Litt privat - Dette er litt privat, men hun har klemt fingeren, sier Bonbeck til Aftonbladet, og forklarer at Silvias finger var så opphovnet at gifteringen ikke passet.

Ringbyttet fra venstre ringfinger til høyre, ble forklart med at dronningen ville unngå at det ble «en greie i media».
 
Da debattprogrammet Aktuelt gikk på lufta på SVT klokka 21 i går kveld, var ringmysteriet tema. Det var også kritikken mot Carl Gustaf, som ble fremmet på lederplass i flere svenske aviser i går. I forrige uke ble det avslørt at kongens nære venn Anders Lettström prøvde å kontakte en mafiasjef for å kjøpe bilder som angivelig skal vise kongen på strippeklubb og nakenfest.