Gordon Ramsay:

Sinnakokken får marsvin-refs

- Ja, jeg spiser marsvin.

ANDESFJELLENE: TV-kokken Gordon Ramsay kritiseres for å spise det mange ser på som et kjæledyr. Video: National Geographic. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjendiskokk Gordon Ramsay (52) er vel så kjent for sine sinneutbrudd som for sin berømte mat. Kokken har jobbet profesjonelt som kokk siden starten av 1990-tallet, og åpnet sin første restaurant i 1997. Deretter har det ballet på seg for 52-åringen, som i dag eier flere restauranter med drøssevis av Michelin-stjerner verden over.

Legger man de gastronomiske ferdigheter til side, så har hans hissige temperament og korte lunte trolig sørget for mesteparten av berømmelsen hans. Siden slutten av 1990-tallet, samtidig som gründerkarrieren tok av, har 52-åringen vært å se i diverse tv-programmer - der han har skjelt ut gud og hvermann for uakseptabel matlaging.

Selv om uttalelsene hans kan være vemmelige fra tid til annen, har hissigproppen klart å bli en av Storbritannias største stjerner. Det er derimot ikke alt han lirer av seg som faller i like god jord hos utenforstående.

I den nye serien «Gordon Ramsay: Uncharted» reiser kokken verden rundt for å belyse internasjonale matvaner. I den første episoden, som ble sendt i Storbritannia i helga, reiste kokken til Peru.

Hyller smaken

Landet er kjent for sine lamaer og fjell, men også for sine spesielle matvaner - som vekker avsky hos enkelte i vesten. I Peru er det nemlig helt normalt å spise marsvin, noe Dagbladet har skrevet om en rekke ganger gjennom åras løp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer